UFC

‘Sje*i ga! Ja sam ovdje, a gdje je on? Ovo nije njegova domovina! On zna gdje mu je domovina!‘

Conor McGregor

 Jorge Guerrero/Afp/Profimedia
Conor McGregor izrazio je, na sebi svojstven način, podršku Maxu Hollowayu uoči njegova meča s Topurijom

Dvanaest dana dijeli nas od spektakularne UFC 308 priredbe koju će u Etihad Areni (Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati) predvoditi okršaj aktualnog prvaka Ilije Topurije i izazivača Maxa Hollowaya u borbi za naslov perolake kategorije. Kao i uvijek kad su posrijedi veliki mečevi, fanovi se svrstavaju u jedan od dva suprotstavljena tabora, a što se tiče Conora McGregora - on je definitivno "team Holloway".

"Notorious" je, naime, već neko vrijeme u verbalnom "ratu" s UFC ovim "featherweight" prvakom, a u posljednjoj je epizodi tog sukoba "El Matador" uputio irskom borcu niz brutalnih prijetnji koje su uključivale "mrtve glave i sprovod" ako se sretnu tijekom McGregorovog boravka u Marbelli (Andaluzija, Španjolska) gdje je ovaj promovirao svoju BKFC priredbu. Njih se dvojica na koncu nisu sreli, no Conor je iskoristio priliku da, na sebi svojstven način, uzvrati "paljbu" Topuriji i usput izrazi podršku Hollowayu, nekadašnjem rivalu, kojeg je pobijedio još sredinom kolovoza 2013., u svom drugom UFC nastupu.

"Sje*i ga, sje*ga! Ovo nije Topurijina domovina, ovo je moja domovina! Marbella, Španjolska, gdje je on? Ovo nije njegova domovina, on zna gdje mu je domovina, a to nije Španjolska! Sretno, Max Holloway, Sje*i ga!", rekao je Conor u svom euforičnom i pomalo kaotičnom intervjuu s Jamalom Niazom.

McGregor se, podsjetimo, posljednji put borio još u srpnju 2021., kada je slomio nogu i izgubio tehničkim nokautom od Dustina Poiriera na UFC 264 priredbi. Njegov povratak bio je zakazan za UFC 303 priredbu u lipnju, kada je trebao odmjeriti snage s Michaelom Chandlerom, no na koncu se povukao zbog ozljede nožnog prsta. Nakon što je određeno da će se Chandler 16. studenog boriti s Charlesom Oliveirom u sunaslovnoj borbi UFC-a 309 (Jones-Miočić), McGregor je svoj fokus usmjerio prema Danu Hookeru, a hoće li i od te priče išta biti - pokazat će vrijeme.

Linker
14. listopad 2024 22:46