UFC

Sjećate li se korejskog ‘Superboyja‘ koji je pružio ponajbolji meč u povijesti UFC-a? Njegova karijera nije gotova, ugovorio je novi nastup

Doo Ho Choi

 Instagram (doo Ho Choi)
Doo-ho Choi danas je 33-godišnjak, a pobjedu čeka jako, jako dugo

Korejski borac perolake kategorije, Doo-Ho Choi, nekoć je bio na glasu kao veliki potencijal UFC-ove perolake kategorije. Tri pobjede u prva tri nastupa unutar UFC-a upisao je borac nadimka ‘‘The Korean Superboy‘‘, a sve tri pobjede ostvario je nokautima u prvoj rundi.

Krajem 2016. godine Choi je osjetio gorčinu prvog poraza u UFC-u, ali taj poraz podigao je njegovu popularnost više nego sve prijašnje pobjede. ‘‘Korejski super dečko‘‘ nastupio je na UFC 206 eventu i borio se protiv Cuba Swansona, a dvojica ratnika pružila su epski meč.

Strašne tri runde odradili su Choi i Swanson, a njihova borba proglašena je najboljom borbom u 2016. godini. Bio je to jedan od najboljih mečeva u povijesti UFC-a, a unatoč porazu, ‘‘dionice‘‘ Doo-ho Choija drastično su skočile.

Velike stvari očekivale su se od tada tek 25-godišnjeg Korejca. Međutm, njegova karijera nije išla očekivanim tijekom. Choi je izbivao iz kaveza sve do prvog mjeseca 2018. godine, a u kavez se vratio borbom protiv Jeremyja Stephensa. Iskusni Stephens nokautirao je Choija u drugoj rundi, a Korejcu je blagu utjehu pružio novi bonus za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri.

Nakon teškog poraza nokautom, uslijedila je nova duga pauza za Choija. Korejac se borbama vratio krajem 2019. godine i protiv Charlesa Jourdaina tražio je prvu pobjedu od srpnja (sedmi mjesec) 2016. godine. Jourdain se također pokazao nepremostivom preprekom za Choija i nokautirao ga je u drugoj rundi meča. Ponovno je Choi dobio bonus za najbolju borbu večeri, ali upisao je treći uzastopni poraz.

Karijera Doo-ho Choija otišla je silaznom putanjom, a Choi je nakon poraza od Jourdaina morao služiti vojni rok u Južnoj Koreji. Pokušavao je Choi ishoditi izuzeće kako bi nastavio raditi na svojoj karijeri, ali više od pune tri godine čekali smo njegov novi nastup. Nekoć talentirani Korejac nastupio je u drugom mjesecu prošle godine, ali pobjeda je ponovno izostala. Meč između Choija i Kylea Nelsona okončan je neriješenim ishodom, a Choija je pobjede koštao oduzeti bod u trećoj rundi. Doo-Ho je kažnjen oduzimanjem boda nakon sudara glavama.

Choi je danas 33-godišnjak i teško ga je nazivati talentiranim il perspektivnim borcem. Još nekoliko godina karijere ostalo je pred njim, a puno toga ovisit će o sljedećem nastupu.

Da, Doo-Ho Choi i dalje je dio UFC-a i nije okončao svoju karijeru. MMA Junkie otkriva kako će Choi nastupiti 20. srpnja (sedmi mjesec) na UFC Fight Night 244 eventu, a poznato je ime njegovog protivnika.

Bill Algeo (18-8-0, 5-4 UFC) borac je protiv kojeg će Choi pokušati upisati prvu pobjedu nakon osam godina. Vjerojatno nitko ne bi predvidio da će Choi čekati barem osam godina na sljedeću pobjedu, nakon što je prvu trojicu protivnika u UFC-u nokautirao već u prvoj rundi.

Život piše svakakve priče i borilačke karijere uvijek su nepredvidljive. Doo-Ho Choi dobar dio svoje karijere propustio je zbog obaveza u rodnoj državi, a onda kada je nastupao, nije opravdao očekivanja. Nećemo ga ipak još otpisati. Isto kako je njegova karijera ranije otišla nepredviđenim tijekom, moguće je da 20. srpnja (sedmi mjesec) Choijev nastavak karijere krene uzlaznom putanjom.

Bill Algeo nije lak zalogaj, ali ukoliko Choi ima ikakve ambicije za ostati u UFC-u, pobjeda je imperativ.

Snimku legendarnog meča između Choija i Swansona možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
05. lipanj 2024 17:14