UFC

Skandal na pomolu!? McGregor otkrio da bi mogao imati poseban tretman od USADA-e, oni sve demantirali

Conor McGregor

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
McGregor tvrdi kako će mu samo dva negativna testa na doping biti dovoljna da ponovno nastupi u UFC-u i da će izbjeći period od šest mjeseci

Povratak Conora McGregora je sada i služben, ali jedna stvar još uvijek ostaje upitna kada je popularni Irac u pitanju. Naime, još uvijek nije ušao u USADA-in program testiranja u trajanju od pola godine kojeg svaki borac prije povratka mora proći, a i sam Michael Chandler je izrazio zabrinutost zbog toga.

Što kasnije uđe u program, kasnije će se njihova borba i dogoditi. Naravno, osim ako popularni Irac ne dobije neki ‘‘poseban tretman‘‘ od strane antidopinške agencije, što je i sam zatražio. McGregor se u UFC želi vratiti na temelju nekoliko negativnih testova te u potpunosti izbjeći program od pola godine:

‘‘Meni se ne žuri nigdje. Ispred mene je puno prepreka. Ali mi imamo ugovor. Mi smi u konstantnoj komunikaciji, a dogovoren je intervju i sastanak koji će se dogoditi, i tada će biti službeno. A ta stvar od šest mjeseci, oni su mi rekli da će dva čista testa biti dovoljno. Tako da pretpostavljam da neće biti dugo‘‘, rekao je McGregor u ‘‘The MMA Houru‘‘.

No, USADA se pokušala obraniti da mu ne izlazi u susret:

‘‘Istina je da se mi sastajemo sa sportašima koji ponovno moraju ući u protokol, a s Conorom trenutno nemamo dogovoren sastanak. Trenutno nemamo informacija da se Conor vraća iz mirovine i da je spreman natjecati se‘‘, stoji u izvješću.

‘‘UFC-ova pravila kažu da, osim dva negativna testa, sportaš mora biti dostupan šest mjeseci prije nego se vrati natjecanju. To je pravedan način da se osigura da borac ne koristi umirovljenje kao izliku da dobije nepoštenu prednost koristeći nedozvoljene supstance koje će poboljšati njihove performanse prije nego se vrate u natjecanje‘‘, napisali su osim toga.

McGregor je ovime zapravo otkrio rupu u propisima koja bi se mogla iskoristiti da zaštiti najveće zvijezde. Je li ovo skandal na pomolu, vidjet ćemo u narednom periodu, ali ne bi bilo čudno da se cijela priča zataška.

Linker
20. travanj 2024 01:30