UFC

‘Skinut ću mu glavu, obećavam! Želim fanovima pružiti deset najuzbudljivijih sekundi u povijesti UFC-a!‘

LAS VEGAS, Max Holloway

 Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Ilia Topuria bacio je, figurativno rečeno, rukavicu u lice Maxa Hollowaya i najavio spektakularno otvaranje borbe

Deset dana dijeli nas od UFC 308 priredbe koja borilačkim sladokuscima donosi vrhunski "fight card" ispunjen potencijalno spektakularnim borbama, a prva među njima svakako je glavna borba večeri u kojoj će snage odmjeriti aktualni prvak perolake divizije Ilia Topuria i izazivač Max Holloway. Sukladno približavanju terminu održavanja priredbe, rastu i tenzije na relaciji između dvojice glavnih aktera, a "El Matador", uvjeren u svoju pobjedu nokautom, u posljednjem je javnom istupu obećao pravi "vatromet" u oktogonu Etihad Arene (Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati).

"Ne mislim nego znam da će to biti u prvoj rundi, on jednostavno nije na mojoj razini kada je u pitanju ‘stand-up‘ borba", rekao je aktualni UFC-ov "featherweight" prvak tijekom gostovanja kod Ariela Helwanija.

Holloway je, podsjetimo, u borbi s Justinom Gaethjeom za "BMF" pojas režirao jednu od najspektakularnijih sekvenci u UFC-ovoj povijesti kada je, u samoj završnici borbe, pozvao "Highlighta" na centar oktogona i ušao u divlju razmjenu udaraca tijekom koje je nokautirao protivnika neposredno prije završetka pete runde. Topuria, međutim, sada obećava kako će tražiti isti pristup od Hollowaya - ali na samom početku meča za "pravu" titulu.

"Pokazat ću prema podu, a onda ćemo vidjeti što će on učiniti. Ja ću biti u središtu oktogona, pa ako si spreman, idemo se udarati, ja sam rođen spreman", odlučan je bio gruzijsko-španjolski borac pa dodao: "Prvih deset sekundi, pokazat ću na sredinu oktogona i ostati tamo. Ako ostane na centru, obećavam da ću ga nokautirati, skinut ću mu glavu. Želim fanovima pružiti deset najboljih i najuzbudljivijih deset sekundi u UFC-ovoj povijesti, oni to zaslužuju".

Linker
16. listopad 2024 16:58