UFC

Službeno dogovoren revanš Yana i Sterling: ‘Ovog puta ne igram se s plijenom‘

Sterling vs. Yan
 screenshot (YouTube, UFC)
Jedna od najiščekivanijih UFC borbi dobila je svoj datum održavanja

Pet i pol mjeseci prošlo je od jedne od najkontroverznijih borbi u novijoj povijesti UFC-a. Naravno, misli se na borbu Petra Yana i Aljamaina Sterlinga, održanu 6. ožujka na UFC 257 priredbi, borbu nakon koje je Sterling postao novi UFC prvak bantam kategorije, no na vrlo neslavan način. Njegova nemogućnost nastavka borbe nakon ilegalnog udarca Yana, koji je vodio 2:1 u rundama te imao prednost u četvrtoj, za veliki broj fanova okarakterizirana je glumom i bijegom iz borbe, ali s pojasom u vlasništvu.

Kako je Steringa rijetko tko priznao kao pravog prvaka, čekao se revanš koji je odmah najavljen. Nažalost po Yana, ali i fanove, on se nije brzo nakon borbe dogodio, nego je novi prvak odlučio podvrgnuti se operaciji, nakon koje je uslijedio oporavak. To je sad iza njega, treninzi su krenuli, a automatski je onda došao i datum revanša. Kao što se već u kuloarima najavljivalo, borba će se održati na UFC 267 priredbi, 30. listopada u Abu Dhabiju. Dakle, Sterling će biti UFC prvak minimalno sedam i pol mjeseci.

Nestrpljivi Yan jedva je dočekao potvrdu borbe i sad je spreman u revanšu napraviti ono prema čemu je jako dobro išao već u prvoj borbi. Potvrdu datuma zadovoljno je prokomentirao objavom na Twitteru.

"UFC 267, ugovor za borbu je potpisan. Vrijeme je da vratim ono što je moje. Ovog puta neću se igrati sa svojim plijenom", napisao je Rus, time potvrdivši namjere da ovog puta posao odradi puno brže i dominantnije.

Ova borba trebala bi se naći na poziciji sunaslovne borbe priredbe, budući da su kao glavna već najavljeni Jan Blachowicz i Glover Teixeira. Također, izuzetno intrigantna borba istog programa ona je između Islama Makhacheva i Rafaela Dos Anjosa.

Sterling u ovu borbu ulazi s nizom od šest pobjeda, dok je Yan prije spomenutog neslavnog poraza slavio u svih sedam dotadašnjih UFC borbi. Protiv Sterlinga je imao prvu obranu titule, koju je osvojio prošlog ljeta savladavši Josea Alda. Kako se ta borba također održala u Abu Dhabiju, Rus će se ovim putem vratiti na mjesto svog najvećeg uspjeha do sada.

Linker
23. travanj 2024 23:07