UFC

Službeno je! UFC potvrdio svoj event u Londonu, a poprilično je jasno tko bi trebao predvoditi event

Leon Edwards

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najbolja svjetska MMA organizacija ipak je odustala od eventa na stadionu

Ono o čemu se dugo već šuška, danas je dobilo službenu potvrdu. UFC u trećem mjesecu sljedeće godine ponovno dolazi u London, ali s bitnom promjenom u odnosu na dva londonska eventa koja smo gledali ove godine.

Naime, sljedeći UFC-ov event u glavnom gradu Velike Britanije bit će ujedno i PPV event. Posljednji UFC-ov londonski event koji je ujedno bio i PPV (pay-per-view) datira još iz 10. mjeseca 2010. godine. Tada su Michael Bisping i Yoshihiro Akiyama predvodili event u Londonu, a slavio je Bisping jednoglasnom odlukom sudaca. UFC 204 event posljednji je UFC-ov PPV event održan na engleskom teritoriju, ali tada je Manchester bio grad domaćin, a Michael Bisping porazio je Dana Hendersona u glavnoj borbi večeri.

18. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine održat će se UFC 286 event, a iako se špekuliralo o priredbi na stadionu (Wembley), ponovno će O2 Arena ugostiti UFC priredbu u Londonu. Dana White očito i dalje nije spreman odvažiti se na stadionski event u Engleskoj, jer više puta je isticao kako bi to bio jako riskantan potez s obzirom na vremenske prilike, odnosno neprilike na Otoku.

Što se idućeg londonskog eventa tiče, trenutno nije službeno potvrđeno tko će ga predvoditi, ali to je odavno više nego jasno. Leon Edwards prvu obranu titule prvaka u velter kategoriji tražit će na domaćem terenu protiv Kamarua Usmana.

Usman je u osmom mjesecu izgubio pojas nakon što je nokautiran minutu prije kraja borbe u kojoj je uvjerljivo vodio na sudačkim karticama. Nigerijsko-američki borac morat će se zaputiti u Europu da bi vratio titulu, a to će mu biti prvi nastup na europskom tlu.

Bit će zanimljivo popratiti popunjavanje ‘‘fight carda‘‘ za ovu priredbu, ali to nas tek čeka u periodu koji slijedi.

Linker
19. travanj 2024 20:15