UFC

Smithov trener objasnio 'ispadanje zubi' i odluku o nastavku meča

Anthony Smith
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Anthony Smith nije se dobro proveo u meču s Gloverom Teixeirom, a njegov glavni trener Marc Montoya objasnio je nakon eventa u Jacksonvilleu jednu zanimljivu situaciju iz pauze između četvrte i pete runde.

Glover Teixeira sinoć je u petoj rundi glavne borbe UFC on ESPN+ 29 priredbe zaustavio Anthonyja Smitha. Brazilski poluteškaš od druge polovice druge runde pa sve do samog prekida izgledao je poprilično impresivno, a svog je suparnika na trenutke toliko dominirao da su se neki pitali i je li borba mogla biti zaustavljena nešto ranije...

Jedan trenutak koji je posebno zabrinuo Smithove fanove dogodio se nakon završetka četvrte runde. Tada je, naime, bivši UFC-ov izazivač svom kutu rekao - "Zubi mi ispadaju", no treneri su mu unatoč tome dozvolili nastavak borbe.

ESPN-ov novinar Brett Okamoto uspio je nakon priredbe nakratko uhvatiti glavnog Smithovog trenera te od njega dobiti objašnjenje za tu odluku.

"Pričao sam s Marcom Montoyom i on mi je objasnio da ljudi ne znaju da Smith ima zubne navlake koje su i prije tijekom treninga znale ispadati. Dakle, kada je Anthony rekao da mu ispadaju zubi, njihovo tumačenje te rečenice se razlikovalo od tumačenja gledatelja", javio je Okamoto.

Nešto kasnije MMA Junkie je također razgovarao s jednim članom Smithovog tima koji je im je potvrdio da njihovom borcu nisu ispali pravi zubi, već krunice.

"Ti 'zubi' su zapravo navlake, barem tako tvrdi predstavnik Factory X tima koji je s nama razgovarao nakon završetka priredbe", stajalo je u tekstu s naslovnice MMA Junkie portala.

UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira

Glover Teixeira def. Anthony Smith, TKO (udarci), R5 1:04

Ben Rothwell def. Ovince Saint Preux, podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Drew Dober def. Alexander Hernandez, TKO (udarci), R2 4:25

Ricky Simon def. Ray Borg, podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Andrei Arlovski def. Philipe Lins, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Thiago Moisés def. Michael Johnson, submission (heel hook), R2 0:25

Uvodne borbe:

Sijara Eubanks def. Sarah Moras, jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–26)

Omar Morales def. Gabriel Benítez, jednoglasna odluka sudaca (30–27, 29–28, 29–28)

Brian Kelleher def. Hunter Azure, KO (udarci), R2 3:40

Chase Sherman def. Isaac Villanueva, TKO (laktovi i udarci), R2 0:49

Linker
15. travanj 2024 19:04