UFC

Smithova najveća želja je jedan revanš: 'Nitko ga ne proziva, a ja želim samo tu borbu'

Anthony Smith vs. Thiago Santos
 screenshot
Iako mu je ambicija doći do nove prilike za napad na titulu UFC-ovog prvaka, Anthony Smith ima jednu još veću želju. Glavna zvijezda današnjeg Fight Nighta sanja o prilici da se revanšira Thiagu Santosu.

UFC priča Anthonyja Smith razlikuje se od većine boraca. Danas član vrha poluteške kategorije ima je težak put do postizanja rezultata koji su ga tu doveli. Posebno nakon što je 2013. godine postao član promocije nakon pripajanja Strikeforce, da bi dobio otkaz nakon samo jednog nastupa. No, kaže kako je upravo to ono što je od njega stvorilo borca kakav je danas. Pred večerašnju borbu protiv Glovera Teixeire, sjetio se nekih detalja iz svoje ranije karijere.

"Kad sam 2013. godine dobio otkaz iz UFC-a, moj prvi idući protivnik bio je Josh Neer. Bila je to borba u međukategoriji do 80 kilograma, a on me završio u četvrtoj rundi. Puno toga sam nakon te borbe promijenio. Fokusirao sam se tome da postanem bolji, promijenio sam stanje svog uma te sam pobijedio idućih osam borbi u nizu. Osma je bila upravo revanš protiv Neera i završio sam ga unutar minute. Nakon toga sam dobio novi poziv u UFC", ispričao je Smith u razgovoru za MMA Junkie.

Upravo zbog toga mu je velika želja osvetiti poraz koji mu je u UFC-u jako teško pao. Thiago Santos slavio je u veljači 2018. godine nakon što je početkom druge runde pogodio udarac nogom u tijelo, kojim je Smitha onemogućio za normalan nastavak borbe te je serijom udaraca borbu uskoro završio.

"Znam da sam bolji od toga, znam da ga mogu pobijediti. Isto tako znam da je to ono što fanovi žele vidjeti. Nakon te borbe sam također promijenio puno toga, to je ono kako moj mozak radi. Kad se budem borio protiv njega, on će biti moj novi Josh Neer", rekao je, dodavši nešto o objavi koju je tog dana postavio na Twitter. Fotografirao se nakon poraza uz komentar kako on zapravo tek počinje:

"Svi na Thiaga gledaju kao na dvoglavog zmaja koji riga vatru, no meni je on kao pogled u ogledalo. Ostavio sam tu objavu da me podsjeća na jedan od najgorih dana u karijeri. Znam da sam bolji od toga. U nekim okolnostima sve ne završi onako kako se nadaš. Karte su tog dana pale drugačije, no to je apsolutno borba koju najviše želim. Osim toga je borba koju nitko drugi ne želi."

Ako savlada Teixeiru, taj revanš itekako je moguć, budući da bi Thiago uskoro mogao završiti sa svojom dugom rehabilitacijom. Prvu borbu odradili su u srednjoj kategoriji, a obojica su od odlaska u polutešku zapravo postigli najbolje rezultate. Jedini koji ih je savladao je Jon Jones.

Linker
25. travanj 2024 07:26