UFC

Song Yadong izdominirao Gutierreza, Rountree nokautirao Anthonyja Smitha i upisao najveću pobjedu do sada

Song Yadong

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Priredba je, unatoč svemu, ponudila solidne mečeve koje je vrijedilo pogledati, a ukoliko to niste učinili, pri dnu članka možete pročitati rezultate

Noćas je UFC održao svoju vjerojatno najslabiju priredbu ovoga mjeseca, a kada pogledamo što nas čeka idućega tjedna, neće biti teško složiti se s ovom tvrdnjom. Song Yadong i Chris Gutierrez bili su glavne zvijezde večeri, te iako se ova priredba trebala održati u Kini, ipak se održala u UFC-ovom Apexu u Las Vegasu.

Upravo nam ovakve priredbe ponekad znaju donijeti neočekivana uzbuđenja i dobre finiše, a na ovoj je definitivno bilo solidnih prekida. Što se tiče glavnog meča večeri, Song Yadong svladao je Chrisa Gutierreza jednoglasnom odlukom sudaca. Očekivalo se da će pokušavati dominirati u udaračkom dijelu, no Gutierrez ga je ipak prisilio da napravi određene promjene.

U prvoj rundi smo uglavnom gledali izmjene ‘‘low kickova‘‘ s obje strane, no druga runda je bila ona u kojoj smo gledali drugačiji meč. Gutierrez je uspijevao održavati distancu te je i slučajno ubo Songa u oko, a nakon što se meč nastavio, Yadong je odlučio hrvati.

Možda i najznačajniji trenutak meča je bio kada je u četvrtoj rundi Song poslao Gutierreza na pod desnim ‘‘overhandom‘‘, a u nastavku mu je ponovno u parteru zadavao teške udarce. Nije bilo dvojbe oko pobjednika jer je Song učinio sve što treba.

Što se ostatka ‘‘carda‘‘ tiče, Khalil Rountree nokutirao je Anthonyja Smitha u trećoj rundi i tako došao do najveće pobjede u karijeri, dok je Nasrat Haqparast svladao Jamieja Mullarkeya već u prvoj rundi.

Priredba je, unatoč svemu, ponudila solidne mečeve koje je vrijedilo pogledati, a ukoliko to niste učinili, ovdje možete pročitati rezultate iste:

UFC Fight Night 233​ - Rezultati

Song Yadong def. Chris Gutierrez via jednoglasnom odlukom sudaca (50-45, 50-44, 50-45)

Khalil Rountree def. Anthony Smith via TKO (punches) – Round 3, 0:56

Nasrat Haqparast def. Jamie Mullarkey via TKO (punches) – Round 1, 1:44

Tim Elliott def. Su Mudaerji via technical submission (arm-triangle choke) – Round 1, 4:02

Andre Muniz def. Junyong Park via podijeljenom odlukom sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Kevin Jousset def. Song Kenan via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Sung Hyun Park def. Shannon Ross via TKO (punches) – Round 2, 3:59

Steve Garcia def. Melquizael Costa via TKO (strikes) – Round 2, 1:01

Luana Santos def. Stephanie Egger via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Tatsuro Taira def. Carlos Hernandez via TKO (punches) – Round 2, 0:55

Talita Alencar def. Rayanne Amanda via podijeljenom odlukom sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Linker
25. travanj 2024 16:57