UFC

Song Yadong želi se boriti samo protiv top 5 boraca: ‘UFC mi neće dati O‘Malleyja jer ga štite‘

Song Yadong

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odlični kineski bantamaš puca na vrh kategorije

Jako važnu pobjedu upisao je 25-godišnji Song Yadong proteklog vikenda na UFC Fight Night 223 eventu. Jedan od talentiranijih boraca bantam kategorije branio je osmo mjesto u poretku izazivača protiv desetorangiranog izazivača Rickyja Simona.

Yadong je u meč protiv Simona ušao nakon poraza od Corya Sandhagena i pobjeda mu je bila imperativ za zadržati se unutar top 10. Odličan nastup prezentirao je Yadong i tehničkim nokautom u petoj rundi porazio je Rickyja Simona. Nedugo nakon pobjede, Yadong je kao željene protivnike istaknuo Marlona eru i Seana O‘Malleyja, a radi se o dvojici top 5 izazivača unutar kategorije. Dodao je Song kasnije Petra Yana i Roba Fonta na tu listu, ali Sean O‘Malley vjerojatno je njegova najveća želja.

Mnogi vide O‘Malleyja kao najlošijeg borca unutar top 5 izazivača u bantam kategoriji, ali Sean je ujedno i najveća zvijezda u toj kategoriji. Borba protiv njega donosi veliku pažnju i vjerojatno nastup na nekom od velikih PPV evenata. Svjestan je toga i Yadong, ali kineski borac sumnja da će ga UFC upariti sa Seanom.

‘‘Želim top 5 borce. Čak i Fonta koji je šesti, zar ne? On je također okej. Želim ‘Chita‘ Veru i Seana O‘Malleyja također, ali UFC mi vjerojatno neće dati Seana O‘Malleyja, jer njega pokušavaju zaštititi. Kako god, samo neka bude top 5. Moj cilj je boriti se s top 5 borcima ove godine.‘‘, rekao je Song na konferenciji za medije, a dodao je kako se nada povratku u kavez tijekom sedmog ili osmog mjeseca ove godine.

Song se inače borio protiv Marlona Vere u petom mjesecu 2020. godine i porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca. Revanš njih dvojice ima smisla. Vera je u trećem mjesecu izgubio od Coryja Sandhagena, a trenutno je peti u poretku izazivača unutar bantam kategorije. Songu bi se tom borbom ispunila želja kad su u pitanju top 5 protivnici, a Vera bi imao priliku revanširati se borcu koji ga je prethodno porazio.

Naravno, UFC-ova je posljednja i pitanje je vide li njihovi ‘‘matchmakeri‘‘ smisao u tom obračunu. S kime god upare Songa Yadonga, velika je vjerojatnost da nas čeka odličan meč, jer Kinez je uistinu atraktivan i uzbudljiv borac.

Linker
11. travanj 2024 06:00