UFC

Sonnen o potencijalnom meču Jonesa i Ngannoua: ‘To je trenutno najveća moguća borba u ovom sportu‘

Francis Ngannou i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Chael je dao još ponešto informacija o situaciji s Ngannouom i Jonesom

Koliko se samo tijekom 2022. godine nagađalo o povratku Jona Jonesa u kavez. ‘‘Bones‘‘ je posljednji nastup upisao u drugom mjesecu 2020. godine i sve od tada priprema se za prelazak u tešku kategoriju. Više puta prošle godine pričalo se o mogućem meču protiv Stipe Miočića, jer Francis Ngannou se oporavljao od ozljede koljena.

Ngannou bi trebao biti spreman za povratak možda već u trećem mjesecu ove godine i mnogi se još uvijek nadaju da će UFC 285 predvoditi upravo Jones i Ngannou. Radi se o PPV eventu zakazanom za Las Vegas, a datum održavanja je 4. ožujka (treći mjesec) ove godine.

Zasad nema službene potvrde o ugovaranju meča između Jonesa i Ngannoua, a kako se event bliži, sve su i manje šanse da će se borba ugovoriti. Time nije isključeno da se Jones i Ngannou bore u nekom drugom terminu, a Chael Sonnen smatra da se radi o borbu koju UFC mora ugovoriti.

‘‘Jon Jones protiv Francisa Ngannoua. Mislim da je to najveća moguća borba koja se trenutno može ugovoriti u ovom sportu. Ali to je i meč dvojice boraca koji zajedno izbivaju četiri godine iz kaveza.‘‘, započeo je Sonnen na svom YouTube kanalu.

Jedan od problema jest činjenica da Francis Ngannou odbija potpisati novi ugovor s UFC-om, sve dok mu ne omoguće nastup u boksačkom meču. Prvak teške kategorije pri kraju je ugovora koji bi trebao završiti ovog mjeseca, a pomaka zasad nema, barem koliko je javno poznato. Sonnen smatra da će situacija ipak završiti pozitivno.

‘‘Čini se da je Francis siguran, jer još uvijek mu nisu oduzeli titulu. Postojale su glasine da će se Stipe i Jones boriti za titulu privremenog prvaka. Pričalo se i o meču Curtisa (Blaydesa) i Jonesa, ali ta je glasina brzo nestala. Uvijek se pričalo o privremenim titulama, a to znači da je Francis zaštićen na poziciji prvaka.‘‘, dodao je Sonnen svoje razmišljanje o cjelokupnoj situaciji.

Nadamo se da će Dana White i UFC uskoro razjasniti što je s Ngannouom te da ćemo što prije gledati debi Jonesa u teškoj kategoriji, tko god bio njegov protivnik.

Linker
24. travanj 2024 06:34