UFC

Ngannouov glavni trener o borbi protiv Jonesa: ‘Francis je spreman, no ne znamo što je s ugovorom‘

 Francis Ngannou 

 Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
S obzirom da ni Ngannou i njegov tim ne znaju što im je s ugovorom, nije ni čudno da se ovih dana raspirilo toliko glasina

Status Francisa Ngannoua je trenutno jedna od najvećih enigmi u UFC-u. Od tračeva da ide u PFL, preko informacija da je sada slobodan od ugovora s UFC-om pa sve do mogućih datuma meča protiv Jona Jonesa su trenutno priče koje prate prvaka teške kategorije. No, kako za sada stvari stoje, ništa od toga nije istina.

Godinu dana je prošlo od Francisovog posljednjeg meča i obrane titule, a nije ni tajna da je u slabijim odnosima s UFC-om. Kako bilo, njegov glavni trener Eric Nicksick rekao je da je optimističan oko meča njega i Jonesa, što bi mogli protumačiti kako Ngannou ipak nije ‘‘free agent‘‘.

‘‘Mislim da je to 50-50 (borba protiv Jonesa). Od onog što sam ja vidio u posljednjih nekoliko tjedana, Francis bi mogao biti spreman za treći mjesec. No to bi možda moglo biti malo preblizu jer se mora vratiti kući i obnoviti vizu. Oni još ništa nisu objavili oko njegovog ugovora tako da mislim da je 50-50‘‘, rekao je Nicksick za MMA Fighting.

‘‘To je bila glavna stvar za mene, osigurati da Francis opet zavoli ovaj sport. Ne poslovni dio sporta ni bilo što oko toga, nego baš sport i ono što smo izgradili ovdje u Xtreme Couture. Postali smo bolji, izgradili neke nove vještine. No ono što sam vidio prije par tjedana mi je ulilo optimizam‘‘, dodao je.

Izgleda da još ni sami ne znaju što je točno s Francisovim ugovorom i borbom protiv Jonesa, no ukoliko je Francis uistinu spreman, trebali bi ga onda uskoro i gledati u kavezu.

Linker
20. travanj 2024 07:43