UFC

Sonnen se protivi uparivanju Roberta Whittakera i Seana Stricklanda: ‘To mi je bez veze, ne treba ići u tom smjeru‘

 Sean Strickland

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Sonnen vjerojatno misli da bi ovom borbom izgubili jednog od potencijalnih izazivača za prvaka, što je vjerojatno i istina, no s druge strane, pobjeda bi obojici donijela priliku protiv Dricusa

Uspio je Robert Whittaker doći do pobjede na UFC 298 priredbi, a tom prilikom je svladao Paula Costu jednoglasnom odlukom sudaca. Pokazao je kako i dalje pripada samom vrhu srednje kategorije te kako poraz od Dricusa ne znači da su najbolji dani iza njega.

Odmah nakon pobjede je istaknuo jedno ime kao svog budućeg protivnika, a radi se naravno o bivšem prvaku Stricklandu. Iako bi to sigurno bila zanimljiva borba, Chael Sonnen smatra kako to ne treba biti sljedeći korak za Whittakera, odnosno, kako to nije uopće smjer u kojemu UFC treba ići.

‘‘Ne znam kako bi se Sean Strickland trebao ponijeti. Moje mišljenje je u suprotnosti s onim što bih ja učinio. Mislim da Strickland to treba ignorirati, mislim da se njih dvojica ne trebaju boriti. Mislim da to eliminira top lika. Iako, u ovom sportu mi uvijek pokušavamo upariti takva dva top lika‘‘, rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu.

‘‘Razumijem, ali tajming mi je nekako bez veze. Jednostavno jest. Ako se slažete sa mnom i ako i vi mislite da je bez veze, onda se nećemo složiti niti ako za tjedan dana Strickland skoči i odluči reagirati na prozivku. Mislim da ne trebaju ići u tom smjeru‘‘, dodao je.

Sonnen vjerojatno misli da bi ovom borbom izgubili jednog od potencijalnih izazivača za prvaka, što je vjerojatno i istina, no s druge strane, pobjeda bi obojici donijela priliku protiv Dricusa. UFC će na kraju odlučiti o svemu, te će i procijeniti ima li ova borba smisla ili ne.

Linker
14. travanj 2024 22:11