UFC

Kamaru Usman priznao da ga peče to što nikad nije bio dvostruki prvak: ‘Nisam htio da drugi Nigerijac izgubi svoj pojas‘

Israel Adesanya i Kamaru Usman

 Ufc
Kamaru je prvenstveno meč s tadašnjim prvakom poluteške kategorije, Janom Blachowiczem, želio iz razloga što je prijatelj s Adesanyom

Otkako je na ljeto 2022. godine izgubio pojas prvaka u velter kategoriji teškim nokautom u samom finišu borbe, Kamaru Usman nije uspio doći do pobjede u UFC-ovom oktogonu. Uključujući taj poraz, izgubio je još jednom od Leona Edwardsa i jednom od Khamzata Chimaeva na UFC 294 priredbi.

Nema sumnje da je Usman u poznoj borilačkoj dobi i već i zalasku karijere, no ostat će upamćen kao jedan od najboljih velteraša ikad. Jedno vrijeme je najavljivao i napad na pojas i u poluteškoj kategoriji, zatim meč protiv Canela, no priznao je da ga jedna stvar posebno peče.

‘‘Ne peče me to što se nikada nisam borio s Adesanyom, ali peče me to što nikada nisam postao dvostruki prvak. Ja jednostavno, i najiskrenije, ne želim biti razlog zašto drugi Nigerijac, odnosno Israel, nije UFC prvak. Jednostavno to nisam želio. Nikada me to nije zanimalo‘‘, rekao je Usman u ‘‘Pound 4 Pound‘‘ podcastu.

‘‘Ne želim reći da bih ga prebio niti bilo što slično, ali samo želim reći da ne želim biti potencijalni razlog tome da Nigerijac izgubi pojas. Da je kojim slučajem tada prvak bio Sean Strickland, nema sumnje da bih išao po pojas u srednju kategoriju‘‘, dodao je.

Usman je Stricklanda već jednom pobijedio, i to još 2017. godine dok ovaj još nije prešao u kategoriju iznad. Kamaru je prvenstveno meč s tadašnjim prvakom poluteške kategorije, Janom Blachowiczem, želio iz razloga što je prijatelj s Adesanyom, a u isto vrijeme je želio biti dvostruki prvak UFC-a. No, želja mu se nikada nije ostvarila.

Linker
24. travanj 2024 11:46