UFC

Spivak uskočio u borbu protiv Aspinalla nakon što mu je prošle godine istu otkazao

Sergey Spivak
 Instagram
Britanski teškaš ipak ostaje na programu prve rujanske UFC priredbe

Veliko razočaranje nastalo je nakon informacije da se Sergei Pavlovich neće 4. rujna boriti protiv Toma Aspinalla u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 191. Trebao je to biti povratak ruskog nokautera nakon dvije godine izbivanja iz Octagona i uistinu se puno od njega očekivalo. Još veće razočaranje pojavilo se kad je prvobitna informacija da je riječ o ozljedi opovrgnuta, uz objašnjenje kako se radi o problemu s ishođenjem američke vize.

UFC je ipak na programu odlučio zadržati britanskog teškaša, koji je slavio u sva tri dosadašnja UFC nastupa. I to tako da su mu pronašli itekako adekvatnog protivnika, ujedno onog koji mu je ostao dužan borbu. Radi se o Moldavcu Sergeyu Spivaku.

Kako je napomenuto, 26-godišnji Spivak (13-2, 4-2 UFC) se trebao protiv Aspinalla boriti prošle jeseni na Fight Islandu, no "Polar Bear" je tu borbu otkazao zbog ozljede. Sad je bio spreman zauzvrat istu prihvatiti tjedan dana prije održavanja i dva mjeseca nakon borbe u kojoj je savladavši Alekseija Oleinika upisao svoj treći UFC trijumf u nizu.

Spivak je vrlo snažan borac, ali po pitanju udaračkih tehnika vjerojatno ne može parirati Aspinallu, koji se osim nokauterskim sposobnostima iskazao i vrlo dobrim kretanjem. Ovaj trening parter Darrena Tilla teškaš je kakvog Britanci vjerojatno do sada nisu imali, a na njemu je da nastavi potvrđivati svoj potencijal te da napreduje prema Top 10 poretku. Trenutno se tamo nalazi na 13. mjestu, jednu poziciju iznad Spivaka kojeg će za dodatni napredak morati savladati. No, neće se Polar Bear predati, posebno jer ulazi uz veliko samopouzdanje kakvo mu je pobjednički niz stvorio. Bez tako nečega ovu borbu sigurno ne bi prihvatio.

UFC Fight Night 191, koji se održava 4. rujna, predvodi borba srednje kategorije između Dereka Brunsona i Darrena Tilla.

Linker
25. travanj 2024 17:04