UFC

Kevin Lee kratko prokomentirao novi poraz, White nije siguran oko njegove budućnosti u UFC-u

Kevin Lee
 Screenshot
Povratak Kevina Leeja nakon godinu i pol dana nije prošao prema planovima ovog poznatog borca

Pred svoju prvu borbu nakon ožujka prošle godine, Kevin Lee najavljivao je jedno novo svoje izdanje. Prelaskom u velter kategoriju otkrio je kako se već smatra Top 5 borcem te kako je siguran da upravo on nudi ono što je potrebno za zaustaviti Kamarua Usmana. Može se reći kako je već polako gledao preko borbe protiv Daniela Rodrigueza, kojom je trebao otvoriti svoju drugu avanturu u velter kategoriji.

Kako mu je tek 28 godina, mnogi su vjerovali da se uspio posložiti i pronaći ono što je potrebno za ispuniti svoj potencijal. Da, već ranije u karijeri imao je takvih pauza i izjava nakon povratka, da bi na kraju promjena bili minimalna ili nikakva, no ovog puta je djelovao uistinu miran, staložen i prepun samopouzdanja. Upravo onako kako je izgledao prvu rundu borbe protiv Rodrigueza, održane na UFC on ESPN 30 priredbi.

A onda je u druge dvije runde nestao. Rodriguez je uspio pronaći distancu s koje nije dozvoljavao Kevinu ulazak u rušenja, a njegovi udarci počeli su raditi sjajno. U tih deset minuta, prema službenoj statistici UFC-a, Leeja je pogodio s preko sto značajnih udaraca te je tako došao do svoje najveće pobjede karijere. I to kao zamjenski borac, prihvativši borbu samo tri tjedna prije održavanja.

Lee se prije proglašenja pobjednika još nečemu i nadao, no nakon što je odluka sudaca pročitana čestitao je svom protivnika i tužna lica napustio Octagon.

"Dakle, ova borba bila je sranje", izustio je putem Instastory objave nedugo nakon završetka priredbe.

Ono što Lee vjerojatno ne očekuje je mogućnost da će morati potražiti novog poslodavca. Naime, Dana White je na konferenciji za medije rekao nešto što navodi na takvo razmišljanje.

"Vidjet ćemo što je iduće za Kevina Leeja. Ovdje ili ne", samo je kratko rekao White, nakon što je bio upitan za predstavu svojevremenog izazivača za privremenu titulu lake kategorije. S druge strane, Rodrigueza je vrlo glasno i jasno pohvalio, dodavši kako ga je on oduševio svojim karakterom te na kraju izvedbom u borbi.

Problem za Leeja svakako je to što je u posljednjih sedam borbi upisao samo dvije pobjede. Kako mu je tek 28 godina, svakako ima vremena za posložiti sve što je potrebno, no isto tako znamo da je on to napravio već par puta i svaki put se vraćao uz izjave kako je dosegao svoj maksimum te da je samo nebo granica.

Bila bi uistinu šteta da Lee napusti promociju, budući da je on i dalje neupitno kvalitetan borac. Ali, ako se to i dogodi, nema sumnjae da će apsolutno svaka spomena vrijedna promocija biti zainteresirana za njegove usluge.

Linker
16. travanj 2024 13:03