UFC

Sprema se povratak Stipe Miočića? ‘Masivan je i nikad nije bio ovako fokusiran‘

Anthony Smith

 Screenshot (twitter, Brendan Schaub) |instagram (stipe Miočić)
Čini se da je najveći teškaš u povijesti željan povratak u kavez

Početkom trećeg mjeseca ove godine svjedočili smo spektakularnom povratku Jona Jonesa u UFC-ov kavez. Jedan od najboljih boraca svih vremena vratio se nakon tri godine pauze i ekspresno je porazio Ciryla Ganea u meču za titulu prvaka UFC-ove teške kategorije.

Jones je Ganea porazio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a Francuz se jednostavno pokazao nedoraslim kad je u pitanju MMA dvoboj protiv Jonesa. Odmah nakon meča pojavile su se špekulacije o meču između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Miočić je bez dileme najveći UFC-ov teškaš u povijesti, a Jon Jones više je puta isticao kako bi rado svoj rezime obogatio pobjedom protiv najvećeg teškaša u povijesti.

Šuškalo se kako ćemo ovaj meč gledati u sedmom mjesecu na UFC 290 eventu, ali sada krajem šestog mjeseca, upitno je hoćemo li uopće gledati ovaj meč. UFC ne daje nikakve naznake da se radi na ugovaranju borbe, a sve se češće spominje obračun Jonesa i Sergeija Pavlovicha u devetom mjesecu.

Stipe i Jones također ne daju nikakve konkretnije informacije, ali ponešto zanimljivh informacija iznio je Anthony Smith, inače dobar prijatelj Stipe Miočića. ‘‘Lionheart‘‘ je gostovao kod Brendana Schauba u ‘‘The Schaub Showu‘‘ i otkrio je kako je prije nekoliko tjedana bio na večeri s Miočićem.

‘‘Stipe iz prvog meča protiv Daniela Cormiera, njega bi Jon Jones vjerojatno izdominirao. Ali bio sam na večeri s Miočićem prije tri tjedna i on je apsolutno masivan. Tip je nabijen, vjerojatno na 255 ili 260 ‘pounda‘ (115,66 kg - 117,93 kg). On u vatrogasnoj postaji konstantno diže utege i izgleda jako dobro.‘‘, započeo je Anthony, a potom se osvrnuo i na fokusiranost Stipe Miočića.

‘‘Ponekad možete procijeniti je li Stipe mentalno unutra ili nije. Prva dva meča s Cormierom, činio se kao da je djelomično fokusiran, a djelomično ne. Stipe i ja nikada ne razgovaramo o borbama, on nije veliki fan ovog sporta. Ali sada smo proveli cijelu večeru razgovarajući o tehnici, radu nogu, kretnjama itd. Nisam niti znao da on poznaje sve te stvari. Mentalno je definitivno fokusiran.‘‘, dodao je Smith.

Sjajne su ovo vijesti za sve one koji se nadaju povratku Miočića u kavez. Stipe je posljednji nastup odradio još krajem trećeg mjeseca 2021. godine. Više od dvije godine prošle su od njegovog posljednjeg nastupa, a drugom polovicom osmog mjeseca Stipe će napuniti 41 godinu. Ti podaci navode mnoge na pomisao da se Miočić više neće vraćati sportu, ali Smithove riječi bude nadu u skorašnji povratak najvećeg teškaša u povijesti.

Linker
26. travanj 2024 17:18