UFC

St. Pierre otkrio zašto se ipak neće vraćati: 'Mogao bih se i dalje boriti, ali ujutro pomislim...'

Khabib Nurmagomedov i Georges St-Pierre
Ako ste se ponadali da bi posljednja šuškanja i previranja oko eventualnog povratka velikog Georgesa St. Pierrea i njegovog meča protiv Khabiba Nurmagomedova mogla biti istinita, nažalost moramo vas razočarati. U posljednjem intervjuu UFC velikan je potvrdio da je aktivni sport iza njega i da se ne planira vraćati.

"Borba protiv Khabiba Nurmagomedova mi je bila na pameti kada sam se umirovio. Zaista sam htio to odraditi, ali sada, govoreći istinu, oni su imali neke druge planove za Khabiba pa sam i ja okrenuo sljedeću stranicu...", započeo je Kanađanin koji je tek nedavno izjavio da se UFC boji da bi im mogao pobijediti aktualnog prvaka u lakoj kategoriji i tako ujedno srušiti čitav trenutačni koncept koji imaju.

"Da budem najbolji borac na svijetu više mi nije prioritet broj jedan. Nekada je to bilo tako, ali sada ije. Imam obitelj, prijatelje, imam mnogo puno važnijih stvari u svom životu. Imam i neke druge projekte koje planiram ostvariti. Obitelj mi je prioritet broj jedan. To mi je najvažnije. Obitelj i zdravlje su vrlo bitni...", dodao je St. Pierre koji se ovog vikenda na UFC priredbi u Newarku pojavio u kutu svom klupskom kolegi iz TriStar Gyma Nasratu Haqparastu.

Kanađanin je i dalje u svakodnevnom treningu i forma nije problem. Problem je, kako sam priznaje, u glavi...

"Nije da se ne bih mogao vratiti. Mogao bih se vratiti i ponovno boriti, ali srce mi više nije tamo. Kada treniram s tim mlađim borcima uhvati me želja da se ponovno aktiviram, ali čim se vratim kući, kada se probudim ujutro pomislim - 'Uf, je*** to sr***!'"

Radi se o nekada suprotstavljenim osjećajima koje imam. Uvijek je tu neki, 'ali'. A kada imaš 'ali' u ovom sportu, onda se ne boriš. Ne želim predugo biti u ovoj situaciji. Imam toliko toga u životu, imam neke velike projekte ispred mene na kojima radim. Uvijek sam u sjajnoj formi, uvijek sam u treningu, ali kada se radi o aktivnom natjecanju, to poglavlje mog života je iza mene", zaključio je višestruki UFC prvak u dvije težinske kategorije.

Linker
23. travanj 2024 13:12