UFC

Stephen Thompson o Colbyju Covingtonu: ‘Usman ga je rastavljao, ne zaslužuje priliku za pojas‘

Stephen Thompson
 Screenshot (ufc, Youtube)
Barem trojica boraca smatraju kako zaslužuju priliku za napasti pojas Kamarua Usmana

Colby Covington prošli tjedan dotaknuo se Stephena ''Wonderboyja'' Thompsona i njegovih tendencija ka napadu na pojas. ''Chaos'' je ''Wonderboyja'' tada nazvao 40-godišnjim djevcem koji se naziva dječakom. Međutim, Stephen Thompson nije ostao tih po pitanju Colbyjeve nove prilike za napasti pojas.

''Usman ga je rastavljao (u prvoj borbi). Colby je samo zamahivao i promašivao. Bacao je puno udaraca no ništa nije pogađao. Smatram da ne zaslužuje novu priliku. Ako pogledamo njegovu zadnju borbu protiv Tyrona Woodleyja, mislim da jednostavno ne zaslužuje novi napad na pojas. Leon Edwards ili ja bi trebali biti idući.'', izjavio je ''Wonderboy'' u svom ''What's Up Everybody'' podcastu.

Thompsona prije eventualnog napada na pojas čeka borba na UFC 264 priredbi. U sunaslovnoj borbi večeri, ''Wonderboy'' će se boriti protiv Brazilca Gilberta Burnsa kojemu će to biti prva borba nakon veljače i poraza protiv Usmana u borbi za pojas. Stephen Thompson se u razgovoru za Submission Radio osvrnuo na svog idućeg protivnika:

''Očito je kako su njegovi najjači atributi jiu-jitsu i hrvanje te naravno da sam na tome radio svaki dan. No on voli i paljbu. Zavarat će vas da ide po rušenje, a ustvari se radi o setupu za jaki udarac rukom. To bi mogao biti dio njegove taktike, no vjerujem kako će htjeti odvesti borbu u parter. Stvar je u tome da gotovo svatko s kime sam se borio pokuša odvesti borbu na pod. Stoga se moja priprema bitno ne razlikuje od priprema koje sam radio za prijašnje borbe. Međutim, siguran sam kako će se Burns bacati meni u noge i pokušati me rušiti'', dodao je Thompson koji djeluje spremno na taktiku Gilberta Burnsa.

Iako je ''Wonderboy'' očito dobro proučio Gilberta Burnsa, nameće se pitanje posjeduje li vještine kojima će ga spriječiti. Nema sumnje kako se radi o dvojici velteraša iz samog vrha. Tko god izađe kao pobjednik, gotovo sigurno će tražiti novu priliku za pojas, a Thompson će s tri pobjede u nizu imati poprilično dobar argument. Slatke muke čekaju UFC-ove matchmakere, a gužva u pri vrhu velter kategorije sve je veća.

Linker
27. travanj 2024 05:31