UFC

Michael Chiesa o Covingtonu: ‘On samo čeka sa strane i vrijeđa, ne zaslužuje priliku za pojas‘

Michael Chiesa i Diego Sanchez
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vrh velter kategorije sve je napućeniji, a Michael Chiesa jedan je od pretendenata za titulu

UFC 265 priredba održati će se 7. kolovoza ove godine. U glavnoj borbi večeri nastupit će Ciryl Gane i Derrick Lewis, a pobjednik će postati privremeni prvak teške kategorije. Imat ćemo prilike gledati i borbu Amande Nunes koja će pojas bantam kategorije braniti protiv Julianne Pene. izuzev dvije borbe za titulu, UFC 265 nudi još nekoliko zanimljivih obračuna. Ljubitelji velter kategorija doći će na svoje borbom između petorangiranog Vicentea Luquea te šestorangiranog Michaela Chiese. Oba borca u dobrim su pobjedničkim nizovima. Luque je savladao zadnja tri protivnika, dok je Chiesin niz trenutno na četiri pobjede.

Chiesa je gostovao u Believe You Me podcastu Michaela Bispinga te se osvrnuo na činjenicu da će Colby Covington biti idući na redu za napasti pojas koji je trenutno u vlasništvu Kamarua Usmana.

''Mislim da pobjednik borbe između mene i Luquea treba biti idući. Ne želim niti izgovoriti ime tog tipa (Colbyja Covingtona) zato što znaš o kome ću govoriti. Smatram da nije pošteno da taj tip ostvari jednu pobjedu u godinu dana te sjedi sa strane i čeka borbu za pojas.'', započeo je ''Maverick'' svoje izlaganje o Colbyju Covingtonu te nastavio.

''Što je bitnije u ovom sportu? Pobjeđivanje i pobjednički niz ili bivanje tipom poput njega. Razmisli o stvarima koje on priča. Tip vrijeđa tuđe obitelji i vrijeđa ljude prema religijskom opredijeljenju. On samo čeka sa strane i stvara si ugled šupka. Ne trebam niti spominjati kako on uopće ne privlači veliku zaradu i interes publike iako misli da je magnet za PPV. Je*eš Colbyja Covingtona.'', dodao je Michael Chiesa.

Colby Covington borio se za pojas prvaka velter kategorije u prosincu 2019. godine. Kamaru Usman pobijedio ga je tehničkim nokautom u petoj rundi, a ''Chaos'' se uistinu borio samo jednom nakon toga. U rujnu 2019. godine dominantnim nastupom zaustavio je Tyrona Woodleyja, a borba je prekinuta u petoj rundi zbog Tyronove ozljede rebara. Covington nije nastupao nakon toga, a Dana White je već potvrdio kako će upravo on biti idući izazivač aktualnog prvaka. Chiesini navodi definitivno imaju smisla, no treba uzeti u obzir da je Colby vodio izrazito napetu borbu protiv Usmana sve do prekida koji se dogodio samo 50 sekundi prije kraja borbe. Nigerijac se triput borio nakon toga i sva tri puta je uvjerljivo slavio. Dojam je da jedino Covington može parirati dominantnom prvaku i zato je upravo on idući na redu. Međutim, Chiesa smatra da neki drugi borci zaslužuju priliku.

''Smatram da je Colby opak natjecatelj no jednostavno je govno od osobe. Ljudi poput mene i Vicentea Luquea te Leona Edwardsa zaslužuju biti nagrađeni prilikom za boriti se protiv prvaka. Mi smo borci koji aktivno nastupaju i trudimo se postati prvim izazivačem. Tip koji je izgubio od prvaka, a zatim dobio jednu borbu i povukao se sa strane ne bi trebao biti idući na redu. To jednostavno nije dovoljno. U tom slučaju Luque bi trebao biti idući. On je pobijedio Woodleyja u prvoj rundi, a tebi (Colbyju) trebalo je pet rundi.'', rekao je Chiesa u razgovoru s Bispingom.

''Maverick'' je u prosincu 2018. godine prešao u velter kategoriju. Tada je pobijedio Carlosa Condita, a u naredna tri nastupa pobjeđivao je Diega Sancheza, Rafaela Dos Anjosa te Neila Magnyja. Zadnji nastup odradio je u siječnju 2021. godine, a ako detaljnije pogledamo frekventnost njegovih nastupa, teško je reći da je Chiesa naročito aktivan. 2019. godine nastupio je samo jednom, a isti slučaj je i s 2020. godinom. Ove godine također ima jedan nastup, no u osmom mjesecu trebao bi upisati drugi. Teško je očekivati Chiesu ili Luquea kao iduće izazivače ako uzmemo u obzir da je Covington sigurno idući na redu, a iza njega Leon Edwards te pobjednik borbe Stephena Thompsona i Gilberta Burnsa također imaju žele isključivo napad na pojas. Zanimljivi mjeseci predstoje u velter kategoriji, a Usmanu neće ponestati potencijalnih izazivača.

Linker
19. travanj 2024 10:15