UFC

Stephen Thompson prognozirao meč Colbyja i Edwardsa: ‘Vidjeli ste što je Usman napravio Colbyju‘

Stephen Thompson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni ‘‘Wonderboy‘‘ favorizira Leona Edwardsa

Poprilična gužva stvara se pri vrhu UFC-ove velter kategorije. Colby Covington, Shavkat Rakhmonov i Belal Muhammad trojica su boraca koji s pravom mogu računati na ‘‘title shot‘‘, a još je nekoliko izazivača koji bi se također mogli uključiti u konkurenciju.

Kako sada stvari stoje, Colby Covington bit će sljedeći izazivač Leonu Edwardsu, ali već nekoliko mjeseci čekamo službenu potvrdu tog meča. Trenutna je pretpostavka da će Colby i Edwards biti upareni u 11. mjesecu na UFC 295 eventu, ali zasad se radi samo o nagađanju. Iako još uvijek čekamo ugovaranje tog meča, Stephen Thompson na sinoćnjoj konferenciji za medije dobio je priliku analizirati dvoboj Edwardsa i Colbyja.

‘‘Oh, mislim da će Leon (Edwards) pobijediti. Vidjeli ste što je Usman napravio Colbyju u njihova dva meča. Colby nije naročito velik velteraš, a Leon je poprilično velik za ovu kategoriju, puno veći od Colbyja. Colby je poznat po svojoj kondicijskoj spremi, ali Leon je pokazao u posljednja dva meča da kondicijski može parirati najboljima, a posjeduje i ‘grappling‘ vještine kojima može braniti rušenja i ustati se iz partera. Kamaru (Usman) je vrlo snažan hrvač, mislim da je puno snažniji od Colbyja. Ako Usman nije mogao zadržati Leona dolje, sumnjam da bi Colby mogao. Ukoliko bi se borba odvijala na nogama, mislim da bi ga Leon rastavio. To je zaključak na temelju mečeva koje su odradili protiv Usmana.‘‘, rekao je ‘‘Wonderboy‘‘.

Naravno da će mnogi reći kako ‘‘MMA matematika‘‘ ne funkcionira, ali činjenica je da Usman i Covington posjeduju vrlo sličan set vještina. Obojica su prvenstveno hrvači, dok im je stojka ipak nešto slabiji segment. Thompsonove usporedbe stoga imaju smisla, ali naravno da se Colbyja nikada ne može unaprijed otpisati.

Uostalom, Leon Edwards bio je jako blizu porazu od Usmana u njihovom drugom međusobnom obračunu, ali minutu prije kraja borbe pogodio je ‘‘high kickom‘‘ i preokrenuo je meč. U trećem međusobnom dvoboju Edwards je pružio puno bolji nastup, ali dojam je da Kamaru Usman nije bio na svojoj nekadašnjoj razini.

Sve u svemu, nadamo se da će UFC konačno potvrditi ovaj meč, a onda ćemo saznati koliko je ‘‘Wonderboy‘‘ bio točan sa svojom analizom ovog meča.

Linker
27. travanj 2024 23:25