UFC

UFC 291 ostao bez fantastične borbe; Trenutno najbolji irski borac želi uskočiti kao zamjena

Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira

 Screenshot (youtube, Mma Crazy)
Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira i Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson ipak se neće večeras obračunati

Nažalost, UFC 291 event sinoć je ostao bez jedne od najiščekivanijih borbi na cijelom ‘‘fight cardu‘‘. Stephen Thompson i Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira ipak se neće obračunati večeras u Salt Lake Cityju.

Razlog otkazivanja bio je Pereirin pad na vagi, odnosno prekoračenje gornje granice velter kategorije. Brazilac je na vagi težio 174 ‘‘pounda‘‘, točnije tri ‘‘pounda‘‘ (1,36 kg) iznad gornje granice velter kategorije.

Službena odluka nakon vaganja čekala se neko vrijeme, ali dogodilo se ono najgore i UFC 291 event izgubio je odličnu borbu. Stephen Thompson na kraju je odbio boriti se protiv Pereire, jer u ovoj fazi karijere ne želi prihvaćati takve mečeve.

‘‘Skinuo sam kilažu kao i svaki put tijekom 11+ godina moje UFC karijere. Moj protivnik nije. Ovo nije prvi put da je moj protivnik pao vagu (nekoć je pao i Darren Till koji je naknadno porazio Thompsona, op.a.). S obzirom kako se situacija odvila prošli put kad je protivnik pao vagu, moj tim i ja smo odlučili da nije pametno odraditi ovu borbu. Uzevši u obzir moje godine i ono što sam ostvario u ovom sportu, nisam ovdje da budem ‘gatekeeper‘. Ovdje sam da se borim za UFC-ovu titulu u velter kategoriji. Kad kročim u kavez, tamo nema nikog osim mene i protivnika. Ovo nije videoigrica i obojica riskiramo naše zdravlje. Ako ne završim svog protivnik, riskiram poraz odlukom, čak i ako se radi o podijeljenoj sudačkoj odluci što se dogodilo protiv Darrena Tilla. Borci koji padnu vagu snose premalo posljedica i često im se dopušta nastup s tako značajnom prednošću. Nadam se da će moja odluka navesti druge da im se ne događaju prekoračenje kilaže.‘‘, između ostalog rekao je Thompson u nešto duljem priopćenju i na kraju je poručio kako nastavlja svoj pohod na UFC-ovu titulu u velter kategoriji.

Što god bio razlog, činjenica je kako sva krivnja pada na leđa Michela Pereire koji očito nije bio dovoljno discipliniran. ‘‘Demolidoru‘‘ je ovo drugi pad na vagi otkako je došao u UFC. 2019. godine Pereira je uoči meča s Tristanom Conellyjom bio jedan ‘‘pound‘‘ (0,45 kg) iznad gornje granice velter kategorije.

Vrlo brzo nakon što je službeno otkazan meč između Thompsona i Pereire, UFC-ov velteraš Ian Garry ponudio se uskočiti umjesto Pereire. Hrabri Irac silno se želi boriti protiv ‘‘Wonderboyja‘‘, ali realnost je da tu priliku zasad neće dobiti. Garry se nalazi u Brazilu i nerealno je očekivati da se pojavi u Salt Lake Cityju i skine kilažu u tako kratkom roku. Također, Garryja 19. kolovoza (osmi mjesec) čeka meč protiv Geoffa Neala i neporaženi irski borac morat će ipak ostati strpljiv i čekati meč protiv Neala.

Otkazivanjem meča između Pereire i Thompsona, UFC je morao dodati novi meč na ‘‘main card‘‘. Čast su dobili Derrick Lewis i Marcos Rogerio de Lima. Dvojica iskusnih teškaša trebali su biti dio preliminarnog dijela priredbe, ali otvaranjem mjesta na ‘‘main cardu‘‘, UFC-ovi čelnici odabrali su upravo njih dvojicu, a bio je to poprilično očekivan odabir.

UFC 291 event starta večeras, točnije u nedjelju od 0:30h. ‘‘Main card‘‘ počinje u 4:00h ujutro, a unatoč izostanku ‘‘Wonderboyja‘‘ i ‘‘Demolidora‘‘, program eventa i dalje izgleda fantastično.

Linker
26. travanj 2024 23:10