UFC

Stephen Thompson usporedio Rakhmonova s legendarnim UFC-ovim izazivačem: ‘Podsjeća me na njega, jako je dobar!‘

Shavkat Rakhmonov

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Wonderboy‘ je povukao paralelu između Shavkata i Roryja MacDonalda

UFC 296 priredba zatvorit će tekuću godinu na najbolji mogući način. Event u vegaškoj T-Mobile Areni ponudit će pregršt vrhunskih obračuna i zanimljivih mečeva, a jedan od njih svakako je i onaj između Shavkata Rakhmonova i Stephena Thompsona, odnosno petoplasiranog i šestoplasiranog borca UFC-ove velter divizije. Uoči okršaja s opasnim Kazahstancem, "Wonderboy" je dao intervju za Submission Radio, te biranim riječima govorio o svom predstojećem protivniku.

"Jako je dobar u tome što radi. Pretežno drži lijevu stranu prema naprijed, što je dobro. On baca raznolike udarce, voli napasti prostor, mislim da će napadati i moj prostor, ali vrlo oprezno, tražit će ulaze", smatra 40-godišnji Amerikanac.

U nastavku je Thompson rekao da je Rakhmonov vrlo potkovan u svim segmentima, te efikasan i u udaračkom, ali i u parteraškom dijelu. S obzirom na kompletirani stil borbe, "Wonderboy" je istaknuo kako ga "Nomad" podsjeća na legendarnog UFC-ovog izazivača Roryja MacDonalda kojeg je pobijedio (jednoglasnom sudačkom odlukom) sredinom lipnja 2016. godine.

"Ono što ga čini dobrim nije sama činjenica da ima dobar ‘striking‘ ili dobar ‘grappling‘, već njegova sposobnost da te segmente spoji. Podsjeća me na MacDonalda i njegov ‘vibe‘, kad sam se borio s njim bio je odličan u svakom aspektu", zaključio je Thompson.

Neposredno prije borbe s Thompsonom, MacDonald je (tehničkim nokautom) izgubio od Robbieja Lawlera u meču za pojas veltera, a taj je krvavi rat na nepunih pet rundi s godinama ušao u antologiju borilačkog sporta i postao obvezno štivo među MMA fanovima.

Linker
22. travanj 2024 11:30