UFC

Sterling je spreman za revanš protiv Yana, isplivao i datum intrigantne borbe za titulu

Aljamain Sterling
 Damairs Carter/MPI/Capital Pictu Damairs Carter/MPI/Capital pictures/Profimedia
Čini se kako bi UFC 267 priredba trebala sadržavati minimalno dvije borbe za titulu

Iako UFC 267 još uvijek nije službeno potvrđena priredba, čini se kako se oko nje razvija već poprilično uzbudljiv i zanimljiv program. Riječ je o programu namijenjenom za 30. listopada u Abu Dhabiju, a već neko vrijeme borba Jana Blachowicza i Glovera Teixeire, za UFC titulu poluteške kategorije, najbolje kotira kao "main event". No, sad se pojavila vijest o još jednoj borbi, mnogima intrigantnijoj i zanimljivijoj.

Osam mjeseci nakon što je do titule prvaka došao na vjerojatno najneslavniji način u UFC povijesti, Aljamain Sterling spreman je istu potvrditi u revanšu protiv Petra Yana. Više izvora otkrilo je kako je isti verbalno dogovoren, a i sam Sterling je putem Twittera najavio kako će se sve razriješiti upravo navedenog datuma.

"30. listopada u Abu Dhabiju sve priče završavaju. Sleepyhagen ili Needleshaw, pobjednik te borbe dobit će batine nakon što se riješim Yana unutar tri runde. Jedina stvar bitna u ovom sportu je naporan rad. Nikakve privilegije meni nisu dodijeljene", napisao je Sterling uz snimku koju dijelimo ispod teksta.

Sterling je prvu borbu protiv Yana gubio 2:1 u rundama, a bio je vrlo blizu da izgubi i četvrtu, u trenucima kad je došlo do ilegalnog udarca koljenom u glavu, nakon kojeg on nije bio sposoban nastaviti borbu. Yan je diskvalificiran, a Sterling je dočekao brutalne komentare fanova koji u velikom broju smatraju kako je odglumio da nije sposoban nastaviti borbu, samo da bi došao do titule, ali i zbog toga što je borba išla u smjeru koji mu nikako nije odgovarao.

Nakon borbe se očekivao brzi revanš, ali Sterling je odlučio sanirati svoje ozljede i tek nakon njih vratiti se treningu. Yan je odlučio ne prihvaćati niti jednu drugu borbu, u nadi da će se sve ipak razriješiti ove godine. Čini se kako sve ide prema tome.

Linker
23. travanj 2024 13:50