UFC

Sterling kritizirao Cejuda: ‘Sve je kritizirao nakon što se umirovio, postao je poput Khabiba‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Funkmastermma)
Prvak UFC-ove bantam kategorije u neku ruku je kritizirao i Khabiba Nurmagomedova također

Dvaput je Aljamain Sterling uspješno obranio titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije, ali u noći sa subote na nedjelju čeka ga vjerojatno najteži ispit do sada. Henry Cejudo vraća se u kavez nakon tri godine pauze i pokušat će vratiti titulu prvaka koju je držao prije nego se povukao u mirovinu.

Vratila se Cejudu glad za pobjedama i natjecanjem, a neće ni on imati lak posao protiv Sterlinga koji je u nizu od čak osam uzastopnih pobjeda. ‘‘Aljo‘‘ se prometnuo u najboljeg borca unutar bantam kategorije i posebno impresivan nastup odradio je u desetom mjesecu prošle godine. Tehničkim nokautom u drugoj rundi okrunio je dominaciju protiv T.J. Dillashawa, a porazi li i Cejuda, imat će dobre argumente za status najboljeg bantamaša u povijesti UFC-a.

Nitko u povijesti UFC-a nije titulu u bantamu obranio više od tri puta, a tri obrane pojasa upisali su Dominick Cruz, T.J. Dillashaw i Renan Barao. Sterling ima priliku izjednačiti se, ali i pobjeda nad borcem poput Cejuda nosi veliku težinu. Cejudo je prije odlaska u mirovinu bio prvak u dvama težinskim kategorijama (muha i bantam), a otišao je u nizu od šest uzastopnih pobjeda. Cejudo je u više navrata prozivao Sterlinga, iako je bio umirovljen, a Sterling se osvrnuo na sve Cejudove komentare.

‘‘Nema animoziteta među nama. Ne želim da se to potencira i forsira. Ne pokušavam se pretvarati, ali činjenica je da ovaj tip (Cejudo) puno priča. Bio je umirovljen, sjedio je sa strane, a pričao je tako puno gluposti i sve je kritizirao. Ne želim iskazivati nepoštovanje, ali to je gotovo isto ono što je Khabib (Nurmagomedov) radio. Kad se Khabib umirovio, postao je puno glasniji, ali nije bio glasniji na neki skroman način. Nisam siguran je li to namjerno radio ili nije bio svjestan kako zvuči. Henry je radio istu stvar, ali mislim da Henry to radi svjesno i namjerno, a netko ga treba udariti u lice. Srećom, on se uistinu vraća i ja imam priliku biti tip koji će ga udariti po licu.‘‘, rekao je Sterling za MMA Fighting.

Kad su kladionice u pitanju, može se reći da su koeficijenti na pobjedu Cejuda i Sterlinga gotovo pa izjednačeni, odnosno daju im se podjednake šanse za pobjedu. Cejudova duga pauza vjerojatno je razlog zbog kojeg Cejudo nije favorit, ali ulogu igraju i sjajni Sterlingovi nastupi.

Aljamain je fizički vrlo moćan bantamaš, osjetno je veći i krupniji od Cejuda, ali i tehnički je jako dobar borac. Posebno je Sterling dobar kad borba završi u parteru, ali pitanje kako odvesti borbu u parter protiv borca koji je 2008. godine bio olimpijski prvak u hrvanju slobodnim stilom. Sterling je poprilično samouvjeren da će Cejuda nadjačati i u tom segmentu.

‘‘Predviđam da ću srušiti Henryja tri ili četiri puta u ovom meču. Stvarno to mislim. Jednom kad ga obuhvatim svojim rukama, on će shvatiti da je istina sve ono što drugi pričaju o meni. Ja sam krupniji tip, imam veći raspon ruku, dulje udove. Sve što trebam jest ‘zaključati‘ svoje ruke. ‘Zaključam‘ li ruke, on će se naći u jako lošoj situaciji. Jedva čekam ući u kavez i zabiti mu tu zlatnu medalju u guzicu.‘‘, poručio je Sterling.

Cejudo i Sterling predvode ovotjednu UFC 288 priredbu koja će se održati u New Jerseyju. Činjenica je da niti jedan od njih nije nekakva megazvijezda i PPV brojke neće doseći neke visoke razine. Ali stavimo sav taj zvjezdani status sa strane i uživajmo u obračunu dvojice elitnih boraca. Na cijelom UFC-ovom rosteru, zbilja je malo boraca koji kvalitetom pariraju Henryju Cejudu i Aljamainu Sterlingu.

Linker
08. svibanj 2024 02:56