UFC

Sterling kritizirao Whitea jer je pohvalio Dillashawa: ‘Tip je uhvaćen u varanju, nije sam priznao‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Prvak UFC-ove bantam kategorije ne razumije što je Dillashaw časno napravio u svom slučaju pada na doping

Koliko god Aljamain Sterling imao dobar rezime iza sebe, dojam je kako će mu mnogi fanovi, ali i kolege borci zamjerati prvi meč protiv Petra Yana. Aljo je tada pobijedio diskvalifikacijom nakon nedozvoljenog udarca koljenom od strane Yana.

Sterling nije mogao nastaviti borbu, a njegove reakcije označene su kao ‘‘teatralne‘‘ i Sterling nerijetko prolazi kroz optužbe da je ‘‘glumac‘‘ te ‘‘da lako odustaje‘‘. T.J. Dillashaw u jednom od svojih intervjua ovog tjedna također je istaknuo kako je Sterling borac koji se lako predaje i najavio je kako će ga pritisnuti do te mjere kojom će prisiliti Sterlinga da se preda. Sterling je na ‘‘media dayju‘‘ uoči UFC 280 eventa dobio priliku osvrnuti se na te navode.

‘‘Pokažite mi borbu u kojoj sam se predao. Pokažite mi borbu u kojoj sam odustao i reagirao u smislu: ‘Hej, spakirat ću se i otići kući. Hej suče, pokrit ću se rukama i pretvarat ću se da se više ne mogu braniti jer sam umoran, a zatim ću skočiti ispitujući što se dogodilo‘. Jesam li ikada bio u takvoj borbi?‘‘, rekao je Sterling koji je time na neki način aludirao na meč Dillashawa i Cejuda u kojem je T.J. ekspresno završen, a zatim je protestirao zbog prekida.

T.J. Dillashaw tijekom svog nastupa pred medijskim predstavnicima sebe je nazvao najvećim borcem bantam kategorije u povijesti, a Sterling se apsolutno ne slaže.

‘‘To samo pokazuje njegovu aroganciju o kojoj govorim. Jedva čekam prizemljiti ga. On je definitivno jedan od najbolji, ali mislim da je ludost govoriti da je najbolji. Na temelju čega? Dominick Cruz ima najviše pobjeda ako ubrojimo mečeve za titulu iz WEC-a i UFC-a. Znam da je to bila druga era i drukčije vrijeme, ali on je još uvijek taj.‘‘, poručio je aktualni prvak UFC-ove bantam kategorije.

Sterling je u svom obraćanju medijima kritizirao i Danu Whitea koji je pohvalio Dillashawa zbog priznanja da se dopingirao. Predsjednik UFC-a je rekao kako je Dillashaw pokazao da je ‘‘pravi muškarac‘‘ u tom slučaju, a Sterling je prokomentirao:

‘‘Volim Danu, ali neke od stvari me tjeraju na propitkivanje njegovog razuma. On hvali tipa koji je uhvaćen da se dopingirao i govori da je postupio poput muškarca. Što je tu ‘muževno‘? Tip je uhvaćen, nije on priznao. Što ovu situaciju čini ‘muževnijom‘ od bilo koje druge situacije?‘‘, rekao je Sterling koji je ovdje apsolutno u pravu.

Dillashaw jeste javno istupio u trećem mjesecu 2019. godine i svojevoljno je napustio tron UFC-ove bantam kategorije. Međutim, to je uslijedilo nakon što je pristigao pozitivan test iz USADA-e. Lako moguće da bi mu UFC svakako oduzeo titulu jer ga je čekala dvogodišnja pauza. Dillashaw zapravo nije ništa priznao, nego je samo javno otkrio da je pao na testu. Ali Dana White u ulozi promotora pokušava prikazati Dillashawa u što boljem svjetlu, T.J. bi u subotu mogao postati novim UFC-ovim prvakom bantam kategorije.

Sterling će dati sve od sebe da se to ne dogodi, a njegov nastup pred medijima možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
02. svibanj 2024 11:29