UFC

T.J. Dillashaw rekao da će ‘slomiti‘ Sterlinga u povijesnom lovu na treće osvajanje titule u kategoriji

T.J. Dillashaw

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Do sada je to za rukom pošlo jedino Randyju Coutureu

Ovog vikenda ćemo na UFC 280 priredbi, osim spektakla između Oliveire i Makhacheva, gledati i borbu za pojas u bantam kategoriji između Aljamaina Sterlinga i T.J. Dillashawa. Osim što će može ponovno postati prvak, Dillashaw će hvatati rekord Randyja Couturea koji je za sad jedini u povijesti UFC-a tri puta vratio titulu u svoje vlasništvo u istoj kategoriji.

U prvom mjesecu Dillashaw je pao na doping testu te je bio prisiljen napustiti pojas bantam kategorije kako bi odradio dvogodišnju suspenziju. Vratio se T.J. nakon suspenzije pobjedom protiv Coryja Sandhagena, a u subotu će imati priliku ponovno osvojiti pojas kojeg drži Aljamain Sterling.

‘‘Završit ću ga. Slomit ću ga. On uopće nema kondicije, nije zaokružen borac. Oslanja se na neke male vještine u kojima je dobar i ne mislim da će to biti problem za mene, slomit ću ga i biti na njemu cijelo vrijeme, konstantan pritisak i završnica‘‘, rekao je Dillashaw za MMA Junkie.

‘‘Nikad nisam bio tip koji je imao animozitet prema nekome ili da bih se tukao na ulici. Ja sam uvijek bio profesionalac i tući ću se kada me za to plate. Ja sam profesionalac i učinit ću što moram, a on može pričati što god želi. Iskreno, mislim da na taj način pokazuje koliko je nesiguran i koliko su mu bitne društvene mreže‘‘, zaključio je o Sterlingu.

Dillashaw i Sterling bit će sunaslovna borba večeri u Etihad Areni u Abu Dhabiju, a tamo će se boriti i Sean O‘Malley protiv Petra Yana te će pobjednik te borbe biti sljedeći izazivač u bantam kategoriji.

Linker
02. svibanj 2024 05:00