UFC

Sterling nakon poraza od O‘Malleyja: ‘Ako me on dohvatio, mogu samo zamisliti što bi mi Volkanovski napravio‘

Joe Rogan (lijevo) i Aljamain Sterling (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sada već bivši prvak bantam kategorije vjerojatno je odustao od ideje o prelasku u višu kategoriju

Niz od devet uzastopnih pobjeda unutar bantam kategorije večeras je došao kraju. Aljamain Sterling izgubio je prvi put nakon 12. mjeseca 2017. godine, a novi poraz došao je od strane Seana O‘Malleyja na UFC 292 eventu.

‘‘Suga‘‘ je sjajno desnicom pogodio početkom druge runde i tu je bio početak kraja za Sterlinga i njegovu vladavinu UFC-ovom bantam kategorijom. Sean je dovršio posao s još nekoliko udaraca iz gornje pozicije i postao je novim prvakom, a neposredno nakon meča, Sterling je imao samo riječi hvale za O‘Malleyja.

‘‘Sean je puno bolji nego što sam mislio, čovječe. Neke od glavnih stvari u ovom trening kampu bile su njegove finte i tajming njegovih udaraca u stojci. Mislim da smo napravili dobar posao dovođenjem nekih dugih sparing partnera koji su oponašali njegov stil, ali on je odradio jako dobar posao. Dobro se držao izvan dometa, čestitke njemu i njegovom timu. Nemam ništa loše za reći o njemu, on je samo još jedan tip koji ide za svojim snovima. To je nešto što biste svi vi na tribinama trebali raditi svakog dana u vašim životima, nešto što će činiti ponosnima vas i vašu obitelj. Stoga, čestitke njemu (O‘Malleyju) i njegovom timu. Joe, gubio sam i prije, a bivao sam i nokautiran. Uvijek sam se podigao nakon toga i postao sam UFC-ovim prvakom. Nemojte se iznenaditi ako me vidite kako se vraćam i ponovno osvajam pojas.‘‘, objašnjavao je Sterling u razgovoru s Joeom Roganom, ali i dalje je dobivao samo zvižduke od strane publike.

Aljamain Sterling imao je velike planove uoči ovog meča. ‘‘Aljo‘‘ se nadao pobjedi nad O‘Malleyjem nakon čega bi napustio bantam kategoriju i napao bi pojas u perolakoj kategoriji. Sada, nakon poraza od O‘Malleyja, Sterling više nije tako siguran da će se to dogoditi.

‘‘Definitivno moram preispitati svoje planove. Ako me on (O‘Malley) dohvatio ovako, mogu samo zamisliti što bi mi Volkanovski napravio. Kao što sam rekao, kad god padnem, uvijek se pridignem.‘‘, poručio je Sterling za kraj.

Ovime se postavlja pitanje što će biti između njega i Meraba Dvalishvilija. Sterling i Gruzijac jako su dobri prijatelji i ne žele se međusobno boriti. Aljamain je planirao napustiti bantam kategoriju upravo kako bi otvorio prostor Merabu za napad na titulu. Sada, nakon poraza od O‘Malleyja, Merab će se sigurno nadati svojoj prilici u meču za pojas, ali očito i Sterling ne odustaje od bantam kategorije. Zanimljiv period je pred nama.

Sterlingov govor možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
11. svibanj 2024 20:53