UFC

Sterling prepričao sparing s Raulom Rosasom: ‘Bilo je to potpuno nepoštovanje i znak loše osobnosti‘

Aljamain Sterling

 Instagram (aljamain Sterling)
Prvak UFC-ove bantam kategorije smatra da otac mladog Meksikanca sina vodi lošim primjerom

Već nakon UFC debija, 18-godišnji Raul Rosas Jr. uspio je privući pažnju na sebe. Ne samo da je dominantno porazio 11 godina starijeg Jayja Perrina, nego je pružio i vrlo dobre nastupe za mikrofonom, kad god mu se pružila prilika.

Mladi Meksikanac više puta pokazao je i dobar smisao za humor. Jay Perrin na Rosasove ambicije da postane prvakom do 20. godine života rekao je: ‘‘I ja želim biti Djed Božićnjak‘‘, na što je Rosas uzvratio opaskom da bi mu taj posao vjerojatno bolje išao, nego ovaj koji trenutno obavlja.

Rosas je smisao za humor prezentirao gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija gdje je emisiju otvorio riječima:

‘‘Prije svega, imaš čast da ti gostujem u emisiji.‘‘, i time je nasmijao brojne gledatelje koji većinu onoga što Meksikanac izgovori ne shvaćaju najozbiljnije, jer radi se o vrlo mladom dečku koji sada uživa veliku popularnost.

Ono u čemu ga gotovo nitko nije shvatio ozbiljno jest izjava kojom se dotaknuo svojih šansi da parira najboljima. Rosas je ‘‘mrtav-hladan‘‘ izjavio da je već sada spreman završiti Aljamaina Sterlinga, prvaka UFC-ove bantam kategorije.

‘‘Kad bi mi u ovom trenutku ponudili borbu za UFC-ovu titulu u bantam kategoriji, ne samo da bih mogao pobijediti bilo kojeg borca koji bi držao titulu u tom trenutku, ja bih i završio tipa s pojasom, a to je trenutno Aljamain Sterling. Spreman sam.‘‘, rekao je Rosas, dok je Ariel Helwani djelovao podosta iznenađeno jer mladi Rosas već sada pokazuje takvo samopouzdanje.

‘‘Nadam se da me neće sporo graditi. Spreman sam i nikad nisam išao sporijim putem. Ja se tako često borim jer mi ne treba vrijeme za napredak, već sada sam spreman. Da smatram da ne mogu poraziti prvaka u ovom trenutku, vjerojatno bih usporio, ali znam da imam sve što je potrebno za poraziti prvaka.‘‘, dodao je talentirani Meksikanac.

Aljamain Sterling u komentarima na objavu MMA Fightinga poručio je djeci ‘‘da se ne bi trebali drogirati‘‘, a u podcastu zajedno s Alom Iaquintom i Merabom Dvalishvilijem, Sterling je prepričao kako su on i Rosas zapravo odradili ‘‘grappling‘‘ sparing jednog prilikom.

‘‘Želim ‘grapplati‘ s njim ponovno. Dvaput smo ‘grapplali‘, a ja sam mu rekao da sam taj dan odlučio odraditi lagan sparing, samo želim pustiti znoj i ne raditi ništa ludo. On je pokušavao proći moj gard, a zatim se počeo ponašati poput DJ-a koji mi skače po glavi. Ja sam se nasmijao nakratko i pomislio sam: ‘Okej, ovaj dečko pokušava ispasti kreten‘. Jedva sam ga i poznavao tada, a zatim sam pogledao udesno i tamo je stajao njegov otac s kamerom, snimajući naš sparing. On je samo snimao, ne rekavši ništa. To je potpuno nepoštovanje i znak užasne osobnosti. Pomislili biste da će netko ovog dečka učiti manirima, kako se ponašati u dvorani s ostalim tipovima, ali čini se da to nije praksa. Nisu niti pitali smiju li snimati, apsolutno ništa. Bilo je jako čudno.‘‘, opisao je Sterling situaciju s Rosasom.

Kakve su namjere Rosasovog oca bile prilikom snimanja sparinga, teško je reći. Možda je njegov otac jednostavno htio zabilježiti trenutak gdje je njegov sin dogurao do toga da sparira s UFC-ovim prvakom, ali Sterling se pribojava da su koristili priliku da prikažu mladog Raula u što boljem svjetlu, dok bi Sterling bio prikazan kao prvak kojeg je izdominirao 18-godišnjak.

Snimke nigdje nije procurila, barem zasad i možda se Sterling zapravo neopravdano ljuti jer je Rosasov otac htio zabilježiti tako velik trenutak. Istina da su trebali zatražiti odobrenje, ali snimku zasad nisu zlouporabili.

Linker
20. travanj 2024 06:48