Ostalo

Nicky Rodriguez prisilio Gordona Ryana na tapkanje, ali nekoliko sekundi prekasno da bi pobijedio

Nicky Rodriguez vs. Gordon Ryan

 Screenshot (twitter, Ufc Fight Pass)
Dvojica elitnih grapplera obračunali su se u sklopu eventa koji se emitirao putem UFC-ovog Fight Passa

Jedan od najvećih grapplera u povijesti danas je nastavio svoju dominaciju. Gordon Ryan nastupio je na UFC Fight Pass Invitational 3 turniru, a borio se u ‘‘superfightu‘‘ na tom eventu.

Vinny Magalhaes prvotno je trebao biti njegov protivnik, ali Brazilac je gotovo u posljednji tren otkazao nastup, a zamjena je ekspresno pronađena. Nicky Rodriguez kao nekadašnji trening partner Gordona Ryana zamijenio je iskusnog Magalhaesa i zapravo je pružio jako dobar otpor, unatoč tome što je uskočio oko 24 sata uoči meča.

Kroz 20 minuta nadmetanja, Ryan i Rodriguez jedan drugog su neutralizirali i niti jedan od dvojice sjajnih grapplera nije uspio ozbiljnije i konkretnije ugroziti svog protivnika. Nakon toga uslijedili su produžeci i vrlo zanimljivo nadmetanje u izvlačenju iz dominantne pozicije. Više puta oba su borca započinjala iz pozicije u kojoj imaju kontrolu leđa, a mjerilo bi se koliko dugo su održavali tu kontrolu prije nego bi se protivnik izvukao. Do pobjede se moglo doći i ‘‘submissionom‘‘.

Nakon što je svaki od dvojice grapplera imao tri puta spomenutu poziciju, Gordon Ryan pobijedio je tako što je ukupno dulje držao kontrolu u takvim pozicijama. Međutim, valja istaknuti da je Nicky Rodriguez pred kraj samog produžetka zaključao Ryana u ‘‘RNC‘‘ i bio je jako blizu ‘‘submissiona‘‘. Nažalost po Rodrigueza, vrijeme od dvije minute mu je isteklo prije nego je prisilio Ryana na tapkanje. Nije Rodriguez pustio zahvat niti nakon isteka vremena, a Gordon Ryan tapkao je par sekundi nakon što je signalizirao da je vrijeme isteklo.

Rodriguez je možda dobio određenu satisfakciju prisilivši Ryana na tapkanje, ali meč je ipak izgubio. Gordon Ryan tako je nastavio s pobjedama nakon što je ranije ove godine osvojio dva zlata na ADCC Svjetskom prvenstvu. I tamo je u finalu kategorije do 99 kilograma porazio upravo Rodrigueza. ‘‘King‘‘ Gordon Ryan neporažen je od 2018. godine, a tada je na bodove izgubio od Vinnyja Magalhaesa. Ovo mu je 55. pobjeda zaredom.

U sklopu ovog eventa koji se emitirao putem UFC Fight Passa, nastupila je i Miesha Tate. Bivša UFC-ova prvakinja bantam kategorije izgubila je u produžetku, jedne od najvećih BJJ majstorki u povijesti. Mesquita je deset puta osvojila svjetsko zlato u BJJ-u, a 2017. godine postala je i svjetskom prvakinjom u grapplingu. Tate je pružila dobar otpor, ali izgubila je polugom u produžetku.

Osim superborbi, održan je i turnir u apsolutnoj kategoriji, a pobjednik je osvojio 25 tisuća dolara. U turniru osmorice, pobjedu je na koncu odnio Mason Fowler. Američki grappler u prvoj rundi porazio je Pata Shahgholija (‘armbar‘), a zatim je završio i Patricka Gaudia ‘‘trokut gušenjem‘‘. U finalu je Fowler slavio protiv Lukea Griffitha, a do pobjede je došao u produžetku, na isti način kao i Gordon Ryan.

Linker
26. travanj 2024 19:34