UFC

Stipe: 'Dana White često priča stvari koje nisu istinite, a Ngannouu ću ponovno pokloniti borilačku lekciju!'

Francis Ngannou i Stipe Miočić
Stipe Miočić je napokon dobio dozvolu liječnika i može se vratiti u Octagon. No, UFC prvak u teškoj kategoriji je najavio kako ne planira žuriti, nego želi potpuno zdrav ući u prvu obranu titule, nakon što je ponovno zasjeo na tron kraljevske divizije prošlog ljeta. Tko će biti njegov protivnike? E to za sada ipak nije potpuno jasno...

Cormier bi naravno htio da je on taj. Uostalom, prolongirao je karijeru samo da bi pokušao još jednom protiv Stipe i eventualno se umirovio kao UFC kralj. No, Stipe mu se osvećuje radi njegovog odugovlačenja uoči revanša koji se u konačnici ipak dogodio. Ali samo zato što Brock Lesnar nije mogao nastupiti u velikom mega obračunu s DC-jem. Pitanje je bi li Cormier dao uopće Miočiću drugu šansu da mu nije propala "gaža" s WWE zvijezdom?! Vjerojatno ne. I upravo zato Miočić sada namjerno koketira s profesionalnim boksom, pa čak i drugim protivnicima osim Cormiera.

U nedavnom razgovoru prilikom svečanosti proglašenja za najboljeg sportaša Clevelanda, Stipe je potvrdio i da mu revanš protiv Ngannoua "igra"...

"Nemam nikakve novosti liječnika. Upravo sam dobio njihovu dozvolu da se ponovno borim, ali uzeo sam neko vrijeme. Vidjet ćemo što će se dogoditi...", odgovara Stipe novinarima i potvrđuje da je zdravstveno spreman, ali pritom i demantira svog šefa Danu Whitea da je već pristao na treći meč s DC-jem.

"To kaže Dana White. On kaže mnogo stvari koje zapravo nisu istinite. Mogao bi se i taj meč dogoditi. Tko zna? Iskreno govoreći, borit ću se protiv koga god mi daju. To mi nije bitno. Mogu ponovno pokloniti i borilačku lekciju Francisu Ngannouu", zaključuje "Vatrogasac".

No, Ngannou prije takvog eventualnog dvoboja mora potvrditi svoj status prvog izazivača u meču koji mu slijedi. 28. ožujka će ukrstiti rukavice s Jairzinhom Rozenstruikom. Taj će dvoboj predvoditi priredbu u Columbusu i bit će vrlo ozbiljan test za "Predatora". Prvi meč protiv Ngannoua, Stipe je odradio u siječnju 2018. godine na priredbi u Bostonu (UFC 220). Tada je slavio odlukom sudaca nakon što je pet rundi školovao kamerunsko-francuskog nokautera.

Linker
04. svibanj 2024 08:22