UFC

Stipe Miočić otkrio veliku vijest! Čelnici UFC-a obećali su mu napad na titulu, a poznat je i datum

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije pomno će pratiti obračun Ciryla Ganea i Jona Jonesa

Svi smo se pitali gdje je nestao Stipe Miočić u kombinacijama za napad na titulu, posebice nakon što je Francis Ngannou napustio UFC. Najjača svjetska MMA organizacija trebala je dvojicu boraca koji će se obračunati za upražnjeni tron.

Bilo je sigurno da će jedan od njih biti Jon Jones, a iako ‘‘Bones‘‘ ne skriva da se želi obračunati s Miočićem jer je Stipe po njegovom mišljenju najveći teškaš u povijesti, UFC se ipak odlučio za drugu opciju. Ciryl Gane njihov je izbor, a s obzirom da je Francuz prvorangirani borac UFC-ove ljestvice izazivača u teškoj kategoriji, teško je reći da se radilo o nekakvom iznenađenju.

Hrvatsko-američki borac Stipe Mioćić nije nastupao od trećeg mjeseca 2021. godine i poraza od Francisa Ngannoua. U periodu nakon toga Stipe je bio i podosta medijski tih, ali sinoć se na YouTubeu pojavio njegov novi intervju s Danielom Cormierom. Miočić je sjeo sa svojim velikim rivalom i otkrio je da kako bi rado nastupio na UFC 285 eventu, ali nije se pružila prilika.

‘‘Da, naravno da bih volio. Moja ostavština bila bi još veća. Ali i ovo je dobar meč (Gane vs. Jones), a tko god dođe do pobjede, bit će moj sljedeći protivnik. Prebit ću nekog od njih.‘‘, rekao je Miočić, a zatim je otkrio glavnu vijest.

‘‘Da, iz UFC-a su mi rekli da ću se boriti u srpnju (sedmi mjesec), na International Fight Weeku. Tako mi je rečeno, a to je upravo ono što sam htio.‘‘, dodao je Stipe.

U srpnju ove godine odžat će se UFC 290 event, a točan datum tog eventa je 8.7.2023. Miočić bi očito trebao predvoditi taj event borbom protiv novog prvaka koji će biti okrunjen u ranim nedjeljnim satima, ali tu informaciju ipak treba uzeti s dozom rezerve.

Naime, upitno je hoće li se pobjednik meča između Jonesa i Ganea moći boriti već u sedmom mjesecu, jer možda budemo svjedočili pravom ratu iz kojeg će obojica izaći s ozljedama koje će im onemogućiti tako brz povratak u kavez. Nadajmo se da to neće biti slučaj i da će Stipe uistinu napasti pojas u sedmom mjesecu ove godine.

Miočićev kompletan razgovor s Cormierom pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
14. ožujak 2024 00:55