UFC

Stipe otkrio koji meč smatra prijelomnim u karijeri: ‘Ridao sam od suza, nakon te borbe sam se promijenio‘

Stipe Miočić

 Screenshot/YouTube
‘Ponekad iz poraza naučiš više nego iz pobjede‘, istaknuo je najuspješniji teškaš u UFC-ovoj povijesti

Krajem kolovoza pisali smo o tome kako je Francis Ngannou istaknuo da je, po njemu, najznačajniji meč u njegovoj karijeri prvi sraz sa Stipom Miočićem, kojeg je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Prenijeli smo, također, i da je Mike Tyson, istom prilikom, povukao paralelu sa svojom borbom protiv Bustera Douglasa, u kojoj je doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri. I Ngannou i Tyson zaključili su kako su iz navedenih poraza izvukli vrijedne pouke, te kako na te mečeve gledaju kao na prijelomne točke svojih borilačkih puteva. Niz je sada nastavio Miočić, koji razmišlja na sličan način i smatra da je prva borba koju je imao protiv Juniora Dos Santosa i u kojoj je, nakon pet rundi rata, izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom - ključan trenutak njegove karijere - nakon kojeg više ništa nije bilo isto.

"Najdraža borba mi je bila kada sam izgubio od JDS-a u Phoenixu - tada sam vidio promjenu. Izgubio sam nakon 25 minuta rata, nikad neću zaboraviti tu borbu. Moje oko je bilo ogromno, imao sam posjekotinu na usnama i završio na šivanju nakon meča. Između četvrte i pete runde mi je trener pokušavao nešto govoriti, ali gotovo ništa nisam čuo ni razumio. Sjedio sam i razmišljao: ‘Zato radim ovo? Tko se želi boriti 25 minuta, pa to je užasno‘. Potom sam ustao, a 17.000 ljudi u publici je poludjelo, tada sam sve shvatio, i sada se naježim kad se sjetim tog trenutka", ispričao je Stipe u Born Primitive podcastu, pa otkrio što je uslijedilo nakon završetka priredbe:

"Bio sam bijesan što sam izgubio, mislio sam da mogu pobijediti. Sjećam se da sam se s trenerom i jednim suborcem vraćao u hotel i plakao sam. Nisam tip koji puno plače, ali tada sam ridao od suza. Plakao sam jer sam bio toliko ljut, pogledao sam trenera i rekao mu: ‘Stavi me opet s s njim u borbu, prebit ću ga‘. Jednostavno sam znao da to mogu učiniti".

Tako je i bilo. Dvije i pol godine kasnije, Miočić i Dos Santos ponovno su se sreli u glavnoj borbi UFC 211 priredbe, a američki borac hrvatskog podrijetla, koji je u međuvremenu osvojio titulu, nokautirao je brazilskog teškaša nakon 2 minute i 22 sekunde i tako po drugi put obranio pojas prvaka.

"To je bila dobra noć", rekao je najuspješniji teškaš u UFC-ovoj povijesti uz širok osmijeh pa istaknuo: "Ponekad iz poraza naučiš više nego iz pobjede".

Linker
22. travanj 2024 03:53