UFC

Što čeka Amandu? Whiteu se sviđa ponuđeno rješenje, a Nunes je jasna: ‘Prvakinja sam i borbe ne odbijam!‘

Amanda Nunes
 JASON SILVA, Agif via Afp
Fantastična Brazilka osvrnula se na posljednju pobjedu, ali i prokomentirala ono bi je moglo čekati

Najbolja MMA borkinja svijeta Amanda Nunes prošlog je vikenda bez većih problema obranila svoju titulu u perolakoj kategoriji.

Australka Megan Anderson pokazala se kao još jedan lagan ispit za dvostruku UFC-ovu prvakinju koja je u Las Vegasu upisala već 12. pobjedu u nizu, odnosno devetu u borbama za UFC-ov pojas.

"Za svaku protivnicu imam spremnu taktiku. Ne ulazim u kavez bez plana A, B i C jer nikad ne znate kada će nešto poći po zlu. Uvijek moram biti spremna. Htjela sam je završiti, ali ne i nokautirati. U jednom sam trenutku primijetila da je gotova, a borbu sam htjela završiti u parteru i uz pomoć svojih jiu-jitsu vještina", prokomentirala je Nunes koja je do pobjede stigla 'triangle armbarom' nakon dvije minute i tri sekunde borbe.

Kako je došlo do presudnog poteza?

"Svaki put kada bih na treningu svog sparing partnera srušila na pod, taj bi zahvat bio na dohvat ruke. Svaki put. Iz nekog se razloga to otvorilo i u ovoj borbi pa sam odmah objeručke zgrabila priliku."

Motivacije kod UFC-ove prvakinje ne nedostaje, iako mnogi misle kako je odavno 'počistila' obje kategorije.

"Gladna sam i stalno treniram kako bi postala još bolja. Sama sam izabrala ovaj posao i volim ga raditi. Što god slijedi, bit ću tu i braniti svoje titule. I bit ću jako sretna što to mogu raditi. Volim izazove, a ako iste ne želite, onda ste u krivom sportu. MMA sam odabrala s razlogom i tu ću biti još dugo vremena."

Tko čeka sjajnu brazilsku borkinju, u ovim trenucima nije poznato. Ali, Julianna Pena, kojoj je propao meč s ozlijeđenom Holly Holm, zatražila je od UFC-a da postane iduća izazivačica u bantam kategoriji.

Čini se kako Dana White ne bi imao ništa protiv takvog raspleta...

"Julianna nam cijelo vrijeme šalje poruke. Da, to je borba koju bismo mogli organizirati", prokomentirao je ovu opciju predsjednik UFC-a.

A što kaže Nunes?

"Ona se može boriti s Germaine de Randamie. Imam neki osjećaj da se mora ponovno vratiti u kombinacije, ali vidjet ćemo... Prvakinja sam i nikad neću odbiti borbu", komentirala je Amanda.

Penna (10-4) je u svom posljednjem nastupu ugušila Saru McMann, dok je prije toga 'giljotinom' izgubila od ranije spomenute de Randamie.

Linker
20. travanj 2024 07:25