UFC

Strašan obračun bantamaša čeka nas večeras: Kladionice favoriziraju nižerangiranog borca

Marlon Vera (lijevo) i Cory Sandhagen (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Marlon Vera i Cory Sandhagen trebali bi nam ponuditi meč koji će konkurirati za najbolju borbu godine

Trećerangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije protiv petorangiranog izazivača bantam kategorije. To je meč koji nas danas čeka kao glavna borba večeri na UFC on ESPN 43 eventu.

Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera (20-7-1) u borbu ulazi kao trećerangirani izazivač, dok je Cory Sandhagen trenutačno na petom mjestu u poretku izazivača. Vera je visoku poziciju u rankingu izborio upisavši četiri pobjede zaredom, a neke od tih pobjeda bile su uistinu impresivne.

Nokaut ‘‘front kickom‘‘ protiv Frankieja Edgara, lijevi ‘‘high kick‘‘ protiv Dominicka Cruza ili uništavanje lica Roba Fonta kroz svih pet rundi. Teško se odlučiti koji je nastup bio najimpresivniji, a Ekvadorac postepeno gradi svoj put ka samom vrhu kategorije.

Vera je od 2014. godine član UFC-a, a u pisao je 14 pobjeda i šest poraza pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije. Njegov protivnik Cory Sandhagen također je više nego ozbiljan borac.

30-godišnji ‘‘Sandman‘‘ (15-4-0) nešto je manje iskusan od Vere, ali kavez je dijelio s mnoštvom vrhunskih boraca bantam kategorije. Istina da Sandhagen ima dva poraza u posljednja tri nastupa, ali gubio je tijesnim sudačkim odlukama od boraca kao što su T.J. Dillashaw i Petr Yan. Pobjedama se Sandhagen vratio u devetom mjesecu prošle godine, a tehničkim nokautom nakon isteka četvrte runde porazio je Songa Yadonga.

Sandhagen pod okriljem UFC-a nastupa od prvog mjeseca 2018. godine, a u najjačoj MMA organizaciji upisao je osam pobjeda i tri poraza. Osim spomenutih Dillashawa i Yana, Sandhagen je izgubio još samo od aktualnog prvaka, Aljamaina Sterlinga.

Iz priloženog je jasno da su Sandhagen i Vera uistinu sjajni borci, a vjerujemo da će nam pružiti i sjajan meč. No, što kažu kladionice kad je u pitanju favorit u ovoj borbi.

Prema Cro Betu, ali i prema brojnim stranim kladionicama, Cory Sandhagen ulazi kao osjetni favorit u ovaj meč. 1,55 iznosi koeficijent na pobjedu ‘‘Sandmana‘‘, a pobjeda Vere trenutno je na koeficijentu od 2,30 (Cro Bet). Iako je Vera bolje rangiran od Sandhagena i uživa sjajan niz pobjeda, kladionice ipak favoriziraju Sandhagena.

Vjeruje se da bi Sandhagen stilski mogao predstavljati jako težak zalogaj za ‘‘Chita‘‘ Veru. Ekvadorac nerijetko u svojim mečevima gubi, sve do trenutka u kojem dočeka priliku za savršeno plasirani udarac i pobjedu nokautom. Može li se na to oslanjati i protiv Sandhagena, saznat ćemo nekoliko sati iza ponoći.

Linker
26. travanj 2024 08:09