UFC

‘Štreber‘ nastavlja svoj pohod prema vrhu! Caio Borralho izašao je kao pobjednik iz ‘rata‘ s Cannonierom

Caio Borralho

 Screenshot/ESPN
‘Killa Gorilla‘ je imao svojih trenutaka u borbi, no Brazilac je ipak bio konzistentniji i spremniji, te na kraju zasluženo slavio

Nakon pet borbi glavnog dijela UFC on ESPN 62 priredbe, u oktogon vegaškog Apexa kročili su Jared Cannonier i Caio Borralho. Dvojica srednjaša opravdala su očekivanja i isporučila vrlo dinamičan i sadržajan meč, a kao pobjednik iz rata na pet rundi izašao je Borralho jednoglasnom sudačkom odlukom. ‘Killa Gorilla‘ je imao svojih trenutaka u borbi, no Brazilac je ipak bio konzistentniji i spremniji, te na kraju zasluženo slavio.

U prvoj minuti gledali smo klasično ispitivanje snaga, prilikom kojeg su oba borca izbacili nekoliko "low kickova", nakon čega je Cannonier krenuo uputiti udarac rukom, ali ga je Borralho nehotično upiknuo u oko, zbog čega je Dan Miragliotta upozorio Brazilca i nakratko zaustavio borbu. U nastavku borbe "The Natural" je bio nešto aktivniji i pogodio nekoliko solidnih direkata, ali i snažnih "calf kickova". Minutu prije kraja odgovorio je i "Killa Gorila", povezavši dobru seriju ručnih tehnika, no Borralho je uzvratio "low kickovima" na njegovu prednju nogu i dojam je da je 31-godišnji Brazilac ipak pokazao malo više u početnoj rundi od njegovog devet godina starijeg protivnika.

Cannoniera su u kutu upozorili da mora biti aktivniji, a shodno tome, u nastavku je krenuo odlučnije, zauzeo središte oktogona i krenuo povezivati udarce, ali Borralho se poprilično dobro branio od njegovih napada. Nakon dvije minute, međutim, prošao je jedan siloviti Cannonierov desni kroše u Brazilčevu glavu, bio je to najbolji udarac koji smo vidjeli od početka meča, nakon kojeg je Brazilac prvi puta djelovao pomalo uzdrmano. "Killa Gorilla" je nastavio pritiskati, ali Borralho se pribrao i također uspijevao ponešto pogoditi do kraja runde, osobito nožnim udarcima kojima je i ranije nanosio štetu 40-godišnjem Amerikancu. Sve u svemu, druga runda je bilo izjednačenija od prve i vjerojatno otišla na stranu Cannoniera.

UFC-ov veteran dobro je otvorio i treću rundu snažnim zadnjim desnim direktom, a nakon minute borbe u trećoj dionici povezao je nova dva dobra direkta i prisilio "The Naturala" da se sve više kreće prema unazad. Od polovice runde Cannonierov ritam ipak je malo pao, a Borralho je to iskoristio za novi pritisak, kojeg je pojačao u posljednjoj minuti borbe pogodivši 40-godišnjeg protivnika silovitom "1-2", kombinacijom. Cannonier je pomalo "zaplesao" na nogama, a Brazilac ga je nastavio pritiskati i zahvaljujući toj sekvenci vjerojatno stavio treću rundu u džep.

Borralho je u četvrtu dionicu ušao s puno samopouzdanja i preuzeo inicijativu, ali Cannonier se, s druge strane, uspio rekuperirati i povremeno je odgovarao snažnim ručnim tehnikama, kojima je kreirao veliku posjekotinu na Brazilčevom licu. Otprilike minutu prije kraja, "Killa Gorilla" se poskliznuo i pao na žicu, ali Borralho to nije uspio kapitalizirati budući da se iskusni američki borac brzo pridigao i nastavio borbu. U posljednjoj minuti gledali smo otvorene razmjene u kojima su oba borca pogađala metu. Bila je to vrlo izjednačena runda koja je mogla otići na obje strane.

Na otvaranju pete runde vidjeli smo prvi pokušaj rušenja od strane Borralha, ali koji je Cannonier obranio bez većih problema. Borba se, nakon toga, nastavila razvijati u udaračkom segmentu, a u kojem se sve bolje snalazio 31-godišnji Brazilac koristeći Cannonierov umor i kontinuirano mu nanoseći štetu. Ključan trenutak borbe dogodio se otprilike minutu prije kraja kada je "štreber" pogodio Cannoinera novom silovitom "1-2" kombinacijom i srušio ga na pod razornim zadnjim lijevim direktom, a onda i zasuo snažnim "ground and pound" udarcima. Djelovalo je kao da je situacija zrela za prekid, no Dan Miragliotta je pustio da se borba nastavi, a u nastavku je Borralho dominirao protivnika u parteru i gotovo ga prisilio na predaju gušenjem. Cannonier je pokazao srčanost i uspio "preživjeti" do kraja, te izbjeći prvo "tapkanje" u karijeri, no bilo je jasno tko je pobjednik, a što su potvrdili i suci jednoglasnom odlukom (49-45, 49-45, 48-46) u korist Borralhe.

Bila je ovo 17. pobjeda u Borralhovoj profesionalnoj MMA karijeri, 14. uzastopna i sedma pod okriljem UFC-a, a nakon noćašnjeg trijumfa u Apexu prozvao je aktualnog prvaka "middleweighta" Dricusa Du Plessisa. Sve rezultate noćašnje priredbe doznajte u prilogu koji slijedi.

UFC on ESPN 62 - rezultati priredbe

Glavni dio

Caio Borralho pobijedio Jareda Cannoniera jednoglasnom odlukom (49-45, 49-45, 48-46)

Tabatha Ricci pobijedila Angelu Hill jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Ryan Loder pobijedio Roba Valentina tehničkim nokautom - 2. runda, 1:49 - TUF 32 finale (srednja kategorija)

Mairon Santos pobijedio Kaan Oflija nokautom - 1 runda, 1:30 - TUF 32 finale (perolaka kategorija)

Michael Morales pobijedio Neila Magnyja tehničkim nokautom - 1. runda, 4:39

Gerald Meerschaert def. Edmen Shahbazyana prisiljavanjem na predaje ("arm triangle choke") - 1.runda, 4:12

Preliminarni dio

Francis Marshall pobijedio Dennisa Buzukjau podijeljenom odlukom (28-29, 30-27, 29-28)

Zach Reese pobijedio Josea Medinu jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Viacheslav Borshchev pobijedio Jamesa Llontopa podijeljenom odlukom (28-29, 29-28, 30-27)

Jacqueline Cavalcanti pobijedila Josiane Nunes podijeljenom odlukom (30-27, 29-28, 27-30)

Wang Cong pobijedila Victoriju Leonardo nokautom - 1.runda, 1:02

Linker
05. rujan 2024 10:29