UFC

Strickland dobio još jednu prozivku: ‘Meni se nije derao u lice, nitko to ne radi protiv mene‘

Jared Cannonier (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Jared Cannonier smatra da je upravo on najadekvatniji kandidat za napad na titulu u srednjoj kategoriji

Puno je polemike oko sljedećih UFC-ovih poteza kad je u pitanju vrh srednje kategorije. Sean Strickland trebao je poslužiti kao uvertira i ‘‘zagrijavanje‘‘ Israelu Adesanyi za meč protiv Dricusa Du Plessisa, ali Strickland je pokvario planove ‘‘Izzyju‘‘ i UFC-u.

Dominantnom izvedbom Sean je porazio Adesanyu na UFC 293 eventu u Sydneyju i postao je novim prvakom UFC-ove srednje kategorije. No, s kime će se boriti za prvu obranu titule? Israel Adesanya glavni je kandidat za meč protiv Stricklanda, ali nekoliko je boraca koji se nadaju svojoj prilici.

Naravno da Dricus Du Plessis očekuje da će UFC ispoštovati status prvog izazivača koji je imao sve do UFC 293 eventa i da će ga nagraditi ‘‘title shotom‘‘. Ne ide mu u korist činjenica da je odbio nastupiti u Sydneyju i UFC bi ga mogao kazniti tako što će mu trebati još jedna pobjeda prije napada na titulu.

Osim Du Plessisa, napadu na titulu nada se i Jared Cannonier. ‘‘Killa Gorilla‘‘ je četvrti u poretku izazivača unutar srednje kategorije, ali svoj argument za napad na titulu pokušava izgraditi na temelju pobjede nad Seanom Strickland. Jared je krajem prošle godine u tijesnom meču porazio Stricklanda, a Sean svakom prilikom istakne kako je ‘‘pokraden‘‘ u tom meču. Cannonier je tu ugledao priliku i pokušat će ishoditi revanš sa Stricklandom.

‘‘Ako ste istinski fan borbe prsa o prsa i niste u ovome zbog klaunskih glumaca i njihovih predstava, onda znate da je ovo borba koju treba ugovoriti. Ja sam porazio prvaka i to mogu dokazati. On nije hodao za mnom i derao mi se u licu. Nitko to ne radi protiv mene. Drugi borac koji ga je porazio u srednjoj kategoriji (Alex Pereira) prešao je u višu kategoriju. Sean se i protiv njega borio na drukčiji način nego protiv mene. Uz sve to, rekao je da se protiv mene borio ‘poput kujice‘. Stoga, evo prilike da se iskupiš i povratiš svoju kartu muževnosti. Idemo odraditi taj ‘muški ples.‘‘‘, poručio je Cannonier, a na kraju objave dodao je kako je na priloženom posteru bio u potpunosti napušen, odnosno pod utjecajem marihuane.

Jared Cannonier trenutno je u seriji dvije uzastopne pobjede, a posebno je oduševio deklasiravši Marvina Vettorija u šestom mjesecu ove godine. Prema portalu mmadecisions.com, 13 medijskih predstavnika smatra da je Cannonier bio bolji od Stricklanda, a njih sedam naklonjeno je pobjedi Seana. Meč je bio tijesan, a ne sumnjamo da bi i Strickland rado pristao na novu priliku protiv Cannoniera.

Naravno, UFC-ova će biti posljednja, a nije isključeno da Cannonier i Du Plessis odrade međusobni obračun za status sljedećeg izazivača, a Israel Adesanya najvjerojatnije će dobiti priliku za revanš.

Linker
05. svibanj 2024 05:25