UFC

‘Strickland? Mislim da sam ga vrlo jasno pobijedio i osjećam da nemam obavezu pružiti mu revanš‘

Dricus Du Plessis

 Screenshot (youtube, Ufc)
Du Plessis je ovom izjavom dodatno polarizirao ljude koji su na strani Seana Stricklanda

Trenutni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji Dricus Du Plessis (21-2) spreman je ponuditi bivšem prvaku Seanu Stricklandu revanš, ali smatra da to nije potrebno jer ne osjeća obavezu dati mu to.

Du Plessis je na UFC-u 297 pobijedio Stricklanda (29-6) kontroverznom sudačkom odlukom i postao prvak srednje kategorije u tijesnoj borbi, a Strickland je uvjeren da je on zapravo pobijedio.

Du Plessis će prvi put braniti svoj naslov protiv Israela Adesanye (24-3) u glavnoj borbi UFC-a 305, koja će se održati 17. kolovoza u australskom Perthu. Južnoafrički borac ne shvaća zašto je njegova pobjeda protiv Stricklanda izazvala ikakvu kontroverzu.

"Ne dugujem Seanu ništa" izjavio je Du Plessis Kevinu Ioleu. "Pravila su prilično jasna, borba se boduje po rundama. Najviše me iznenadilo što je bila podijeljena odluka. Mislio sam da je moja pobjeda vrlo jasna. Za mene je najvažnija borba ona koju želim, borba koju navijači žele vidjeti."

"Na kraju krajeva, oni su ti koji plaćaju ulaznice, kupuju prijenose uživo. Oni su ti koji gledaju ovaj sport, pa je očito da je za mene borba s Adesanyom daleko najveća borba koju možemo organizirati. To je vjerojatno najveća borba godine - barem jedna od njih."

Nakon što je izgubio pojas od Du Plessisa, Strickland se vratio pobjedom nad Paulom Costom na UFC-u 302. Planira čekati dok mu ne dodijele priliku za borbu za naslov, ali Du Plessis nije siguran je li to najpametniji potez.

"Borba sa Stricklandom? Naravno" rekao je Du Plessis. "Ako to ima smisla, to je borba koju ću prihvatiti. Ne bih imao problema s tim revanšom. Čak sam rekao UFC-u da nema problema. Ako žele revanš, a Adesanya nije spreman za borbu - borba sa Stricklandom. Više sam nego voljan, čak i u Vegasu, u njegovom rodnom gradu."

"Nemam problema s time, a oni su se odlučili za borbu s Adesanyom, što mi također odgovara. Bilo bi odlično u oba slučaja, jer su obje borbe velike. Borba između mene i Stricklanda bila bi još veća drugi put, ali ova borba je ogromna. Vidjet ćemo što će se dogoditi nakon toga, ali bit će zanimljivo vidjeti hoće li Strickland biti blizu razgovora s Khamzatom Chimaevom i Robertom Whittakerom, čiju ćemo borbu uskoro gledati."

Linker
05. rujan 2024 16:40