UFC

(VIDEO) Nakon eventa za zaborav, slijedi nam spektakl u režiji UFC-a: Pogledajte UFC 305 ‘Countdown‘

Dricus Du Plessis (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sljedeća UFC-ova priredba dolikuje jednoj čelnoj svjetskoj MMA organizaciji

Sinoćnji UFC-ov event jedan je od onih evenata koji možda ni ne zaslužuju biti nazivani UFC-ovim eventom. Ono što želimo reći jest činjenica da ‘‘fight card‘‘ koji su ponudili u sklopu UFC on ESPN 61 eventa nije dostojan najveće svjetske MMA organizacije, a dodamo li da je tako loš event održan u sve nepopularnijem Apexu, teško je pronaći pozitivnu stvar po pitanju te priredbe. ‘‘Šlag na tortu‘‘ je izostanak nokauta, jer ni jedna od ukupno deset borbi nije ponudila nokaut.

Još nakon objave glavne borbe večeri (Marcin Tybura vs. Sergei Spivak) pisali smo vam kako UFC jednostavno mora bolje od toga, a dobra je vijest da sljedeći vikend donosi event koji dolikuje UFC-ovoj reputaciji.

Na redu je UFC 305 koji će se održati u Sydneyju. ‘‘Fight card‘‘ te priredbe zaslužuje sve pohvale. Dricus Du Plessis i Israel Adesanya predvodit će priredbu okršajem koji MMA javnost zaziva još od ljeta prošle godine.

Sjećamo se kako su Adesanya i Du Plessis odradili sučeljavanje u sedmom mjesecu prošle godine, nakon što je DDP porazio Roberta Whittakera na UFC 290 eventu. Puno je tenzija na osnovu Dricusovih izjava kako Adesanya, Kamaru Usman i Francis Ngannou ne mogu biti nazivani ‘‘Afrikancima koji su držali UFC-ov pojas‘‘ jer dugi niz godina ne žive u Africi. Adesanyi koji je jako ponosan na svoje afričke korijene teško su pale Dricusove riječi, a meč su trebali odraditi u devetom mjesecu prošle godine.

Du Plessis je odbio boriti se tako brzo nakon što je odradio meč s Whittakerom i uskočio je Sean Strickland kao zamjena. Vrlo neočekivano Strickland je izdominirao Adesanyu i preuzeo je pojas u srednjoj kategoriji. Adesanya je nakon toga odlučio uzeti nešto dulju pauzu od nastupanja kako bi vratio motivaciju i zaliječio ozljede. U međuvremenu je Du Plessis porazio Stricklanda i postao novim prvakom srednje kategorije, a meč između Dricusa i Adesanye čeka nas u noći sa subote (17.8.) na nedjelju (18.8.).

Neovisno o postojanju tenzija, bit će to jedan fantastičan meč. Dricus Du Plessis neustrašiv je ratnik koji tehnički ne djeluje pretjerano dotjerano, ali konstantno pronalazi način za doći do pobjede. Dugo već slušamo kako će Dricus ‘‘u sljedećem nastupu biti razotkriven‘‘, ali taj nastup jednostavno ne dolazi. Možda je upravo Adesanya čovjek za taj zadatak.

‘‘Izzy‘‘ je po pitanju tehničke profinjenosti puka suprotnost prvaku srednje kategorije. Nekadašnji kickboksač tehnički je besprijekoran borac, ali isto tako je i vrlo srčan borac šampionskog srca. Može li Du Plessis ponovno pronaći sebi svojstven način za pobjedu, preostaje nam saznati.

U sunaslovnoj borbi večeri rukavice će ukrstiti Kai Kara-France i Steve Erceg. Oba borca muha kategorije gotovo uvijek pružaju vrlo atraktivne mečeve i za očekivati je vatromet od prve sekunde.

Sjajan će biti meč između Mateusza Gamrota i Dana Hookera, a preporučamo da ne trepćete kada u kavez stupe Tai Tuivasa i Jairzinho Rozenstruik. Ne vidimo kako taj meč može otići do sudačke odluke, netko će sigurno biti nokautiran.

‘‘Main card‘‘ otvorit će Li Jingliang i Carlos Prates okršajem u velter kategoriji, a na ‘‘prelimsima‘‘ će nastupiti brojna poznata imena poput Juniora Tafe, Valtera Walkera, Ricarda Ramosa, Joshue Culibaoa, Kenana Songa, Rickyja Glenna itd.

Tijekom narednog tjedna još ćemo vas više uputiti u ovaj event, a zasad preporučamo da pogledate UFC-ov ‘‘Countdown‘‘. Takozvano ‘‘Odbrojavanje‘‘ najbolja je moguća najava i vjerujemo da ćete uživati tijekom gotovo punih 48 minuta materijala.

Video je ispod teksta.

Linker
03. rujan 2024 21:36