UFC

Strickland reagirao na odlazak Ngannoua: ‘Kapa dolje ako ugovori meč protiv Furyja za ogromnu lovu‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
UFC-ov borac srednje kategorije često trenira s Ngannouom i dobro se poznaju

Je li Ngannou napravio dobar potez ili je pogriješio odlaskom iz UFC-a? Javnost je podijeljena i njegov odlazak iz najjače svjetske MMA organizacije bit će jedna od glavnih tema u narednom periodu.

‘‘Predator‘‘ nije prihvatio novu ponudu UFC-a i napustio je organizaciju u trenucima dok je bio prvak njihove teške kategorije. Francis je sada slobodan na tržištu boraca i u potrazi je za novim poslodavcem, odnosno za novom organizacijom u kojoj će nastupati.

Činjenica je da će Ngannou nedostajati svakom istinskom fanu MMA-a, jer najboljeg teškaša svijeta želimo gledati u mečevima protiv najboljih izazivača u teškoj kategoriji. Odlaskom iz UFC-a, tu privilegiju gubimo, a razočaran Francisovim odlaskom iz UFC-a ostao je i Sean Strickland.

‘‘Prava je šteta vidjeti Francisa (Ngannoua) da odlazi. On je ikona UFC-a i vjerojatno jedan od najvećih teškaša koje smo ikad ovdje imali. Loše je jer su se razišli (UFC i Ngannou), ali sada se nadam da će se Francis boriti protiv Tysona Furyja za ogromnu količinu novca. To je borba koju on zaslužuje. Ponavljam, šteta je što je otišao, rado bih ga i dalje gledao u UFC-u.‘‘, započeo je Strickland na konferenciji za medije nakon pobjede nad Nassourdineom Imavovim, a zatim je nastavio sa svojim stavovima.

‘‘Ako se ‘Gypsy King‘ okuraži na borbu protiv Francisa, čeka ih ogroman novac. Doslovno će moći obavljati nuždu koristeći zlatnu WC školjku. Šteta što je otišao, ali ako izvuče taj meč za ogromnu lovu protiv Tysona Furyja, kapa dolje Francise. Uživaj u svom novcu.‘‘, dodao je Sean.

Nije tajna da je Francis Ngannou tražio da mu UFC dopusti boksački meč protiv Tysona Furyja, ali UFC-ovi čelnici nešto takvo dopustili su samo Conoru McGregoru (vs. Floyd Mayweather) i takav ustupak očito ne planiraju ponoviti. To je jedan od razloga zašto su sada izgubili Ngannoua, a bit će zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru Ngannou nastaviti svoju karijeru.

Inače, Sean Strickland i Francis Ngannou nerijetko zajedno treniraju unutar Xtreme Couture Gyma i Sean Strickland očito želi samo najbolje za svog kolegu i prijatelja.

Linker
20. travanj 2024 13:34