UFC

Suci nisu imali lak posao: Evo kako su bodovali meč između Khamzata Chimaeva i Kamarua Usmana

Khamzat Chimaev vs. Kamaru Usman

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Sunaslovna borba večera ponudila je podosta napet i tijesan meč

Puno napetiji meč od očekivanog bio je meč između Kamarua Usmana i Khamzata Chimaeva. ‘‘Borz‘‘ je u meč ušao kao veliki favorit prema mišljenju kladionica, ali i brojnih analitičara. Usmanu nije išla u korist činjenica da je uskočio na ‘‘short notice‘‘ samo deset dana prije, a također je osjetno stariji i potrošeniji od Chimaeva.pobj

Nakon prvih pet minuta, činilo se kako su kladionice bile u pravu. Chimaev je brzo rušio Usmana, uspostavio je kontrolu s leđa i dominirao je do kraja prve runde. Usman apsolutno ništa nije napravio u prvih pet minuta i Chimaev je uzeo rundu rezultatom 10-8 na sve tri sudačke kartice.

Druge dvije runde ponudile su ipak puno više napetosti. Chimaev se ispuhao, a navodno je i slomio šaku u prvoj rundi. Nije ‘‘Borz‘‘ više uspijevao lakoćom rušiti Usmana i gledali smo podosta rezerviranu drugu rundu. Najkonkretnije udarce u toj rundi zapravo je plasirao Usman i činilo se da Nigerijac preuzima inicijativu.

Treća runda nastavila se u nešto boljem izdanju Kamarua Usmana. Opustio se Usman i sve više je čisto pogađao Chimaeva. Sredinom runde Usman ipak radi kardinalnu pogrešku i biva srušen od strane Chimaeva. Khamzat je dobar dio runde proveo u gornjoj poziciji, ali nije nanosio pretjeranu štetu svom protivniku.

Suci nisu imali lak posao prilikom bodovanja druge i treće runde. Usman je u obje runde pogodio više značajnih udaraca prema službenoj statistici, ali Chimaev je u trećoj rundi bio hrvački dominantniji.

image

Usman vs. Chimaev - službena statistika

Ufc

Svi smo s nestrpljenjem čekali čitanje sudačkih kartica, a pobjednik je odlučen većinskom odlukom sudaca. Derek Cleary i Vito Paolillo vidjeli su Chimaeva kao pobjednika i obojica su meč bodovali rezultatom 29-27. David Lethaby nije se složio i njegova sudačka kartica pokazala je remi (28-28).

Ariel Helwani podijelio je sudačke kartice na svom Twitter profilu i napisao je kako se radi o ‘‘stvarno čudnovatom‘‘ bodovanju. Teško je reći što je točno začudilo Helwanija.

Treba istaknuti kako je Vito Paolillo jedini dodijelio drugu rundu Chimaevu, dok je Derek Cleary jedini od trojice sudaca koji je treću rundu bodovao u korist Chimaeva. Sva tri suca složila su se oko prve runde.

Činjenica je da suci nisu imali lak posao s bodovanjem ovog meča, ali Chimaev je na koncu zasluženo zaslužio.

Linker
02. svibanj 2024 19:56