UFC

‘Sve što dotakne pretvori u zlato. On je legenda ovog sporta i svaki bi mu borac trebao biti zahvalan‘

Conor McGregor

 NICK BRADSHAW/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Bradshaw/pa Images/profimedia
Dricus Du Plessis odao je priznanje Conoru McGregoru zbog njegove uloge u promociji i pozicioniranju MMA sporta

Iako je Conor McGregor posljednjih godina postao polarizirajuća figura u borilačkom svijetu, njegova popularnost i dalje pripada dimenzijama nedohvatljivim za sve ostale borce u UFC-ovom rosteru, a njegova vojska navijača još uvijek broji ogroman broj pripadnika. Jedan od "Notoriousovih" fanova je i Dricus Du Plessis.

Aktualni prvak UFC-ove srednje kategorije svjestan je Irčevog utjecaja na popularizaciju MMA sporta, odnosno činjenice da je upravo on jedan od ključnih faktora u prodoru slobodne borbe prema "mainstreamu".

"Sve što on dotakne pretvori u zlato. On je legenda ovog sporta, transformirao je MMA u ‘mainstream‘ sport", rekao je južnoafrički borac u posljednjoj epizodi The Sias du Plessis Showa.

"Stillknocks" je istaknuo da, iako razumije da McGregor nije svima simpatičan kao ličnost, bivšem UFC-ovom prvaku treba odati priznanje koje zaslužuje u pogledu promocije i brendiranja MMA sporta, a posljedično i boljeg statusa koji mnogi borci danas uživaju.

"Čak i ako vam se on ne sviđa kao osoba, ne možete diskreditirati ono što je napravio za ovaj sport, po mišljenju svaki bi mu borac trebao biti zahvalan za sve što je, kao jedan od najpoznatijih ljudi na svijetu, učinio za ovaj sport, od povećanja plaća do podizanja svijesti o ovom sportu", zaključio je Du Plessis.

Linker
13. lipanj 2024 02:45