UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Holloway vs. Kattar, Todorović u borbi neporaženih!

Max Holloway i Calvin Kattar
 UFC (Twitter)
UFC nam je za otvaranje sezone pripremio zaista odličan ‘fight card‘

Najuspješnija MMA promocija vraća se ove subote na svoj Fight Island! A vraćaju se i navijači, njih otprilike 2000 imat će priliku s tribina novoizgrađene Etihad Arene pratiti uzbudljivu akciju iz najpoznatijeg Octagona.

Čast da predvode prvi event u 2021. godini, a ujedno i prvi na ABC televiziji, pripala je eliti iz perolake kategorije - bivšem prvaku Maxu Hollowayu (21-6) i Calvinu Kattaru (22-4), borcu kojeg bi pobjeda nad legendom s Havaja dovela na korak do napada na titulu.

Za Maxa će nastup u Abu Dhabiju biti prvi nastup nakon dva uzastopna meča s Alexanderom Volkanovskim, odnosno prvi nakon što je u srpnju kontroverznom odlukom sudaca od aktualnog prvaka doživio drugi poraz zaredom.

Izgubi li od 'The Boston Finishera', prvorangirani izazivač u perolakoj kategoriji po prvi će se put naći u situaciji da ima tri poraza u nizu i povratak na tron za njega će izgledati vrlo daleko. Pobjeda, s druge strane, Hollowayu donosi potvrdu statusa kojeg je godinama stvarao, ali i poziciju iz koje bi se približio novoj borbi za titulu.

Za Kattara je ovo definitivno najveći meč i najveća prilika u dosadašnjoj karijeri. Calvin je trenutno šestorangirani borac perolake koji se u ovoj poziciji našao zahvaljujući pobjedama nad Jeremyjem Stephensom i Danom Igeom, a jedini koji ga je porazio u posljednjih pet nastupa bio je Zabit Magomedsharipov (jednoglasna odluka sudaca).

Kattar je borac kojeg krasi sjajan boks, a uzmemo li u obzir činjenicu i da Holloway preferira udaračke tehnike, ovog bismo vikenda u Octagonu mogli gledati jedan pravi vatromet.

No nisu Max i Calvin jedini borci zbog kojih s nestrpljenjem čekamo ovaj borilački događaj...

Povratak zaboravljenog Argentinca

Sunaslovna borba donosi nam jedan pravi sudar stare škole - meč veterana Carlosa Condita i Matta Browna. A prije UFC-ovih legendi u kavezu će se naći i Santiago Ponzinibbio. Ovog sjajnog Argentinca zbog ozljeda i zdravstvenih problema nismo gledali još od studenog 2018. godine kada je pobijedio Neila Magnyja. Ponzinibbio će u subotu loviti već osmu pobjedu u nizu, a sa suprotne strane stajat će mu opasni Kinez Li Jingliang.

Novi nastup Duška Todorovića

U akciji ćemo gledati i autora najboljeg nokauta 2020. godine, Joaquina Buckleyja, kojeg čeka meč s Alessijom Di Chiricom. Dok će nam prva borba glavnog dijela programa bit posebno zanimljiva jer u njoj po drugi puta kao član UFC-a nastupa Duško Todorović. Neporaženi srpski borac svoju će 11. profesionalnu pobjedu loviti protiv Punahelea Soriana, 28-godišnjaka s Havaja koji također ne zna za poraz (7-0). Više o ovom meču možete saznati u intervjuu koji je Todorović dao ekskluzivno za Fight Site.

Kada počinje UFC Fight Island 7?

Došli smo i do onog slatkog detalja. Naime, subotnji UFC-ov borilački spektakl s uvodnim programom kreće već od 18:00, dok onaj glavni dio 'carda' starta tri sata kasnije!

Popis borbi:

Max Holloway vs. Calvin Kattar

Carlos Condit vs. Matt Brown

Santiago Ponzinibbio vs. Li Jingliang

Joaquin Buckley vs. Alessio Di Chirico

Punahele Soriano vs. Duško Todorović

Uvodne borbe:

Wu Yanan vs. Joselyne Edwards

Omari Akhmedov vs. Tom Breese

Carlos Felipe vs. Justin Tafa

David Zawada vs. Ramazan Emeev

Sarah Moras vs. Vanessa Melo

Jacob Kilburn vs. Austin Lingo

Linker
19. travanj 2024 06:03