UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Teškaška poslastica s dvojicom iskusnih nokautera!

Alistair Overeem i Alexander Volkov
 UFC (Twitter)
UFC se vraća u Las Vegas, a novi borilački događaj predvodit će Alistair Overeem i Alexander Volkov

Nakon tri uspješno odrađene priredbe u Abu Dhabiju, došlo je vrijeme za prvi ovogodišnji UFC-ov event na američkom tlu.

Ovoga vikenda u lasvegaškom APEX kompleksu glavne zvijezde bit će elitni teškaši Alistair Overeem (47-18, 1 NC) i Alexander Volkov (32-8).

Petoplasirani Nizozemac u ovom će susretu tražiti treću pobjedu u nizu, a branit će i svoju petu poziciju na službenom UFC-ovom rankingu. Od sada pa nadalje, svaki Overeemov meč mogli bismo opisati kao najvažniji u ovom dijelu karijere. 40-godišnji velikan MMA sporta svjestan je da je mirovina iza ugla te čini sve kako bi prije kraja karijere ugrabio UFC-ovo zlato.

"Budimo realni, moje vrijeme je uskoro gotovo, ne namjeravam se boriti do 45. godine. Ovo je moj posljednji pohod nakon kojeg ću se zahvatili svima što su me pratili. Umirovit ću se istog trenutka kad osvojim titulu", rekao je Overeem u nedavno održanom razgovoru s MMA Junkie portalom.

Alistair u ovaj meč ulazi nakon pobjeda nad Waltom Harrisom i Augustom Sakaijem, a s trijumfom iz posljednjeg nastupa (vs. Harris) u Las Vegas stiže i šestoplasirani ruski udarač.

Volkov je u posljednjih 10 nastupa upisao 8 pobjeda, a pod okriljem UFC-a za njega su rješenje pronašli samo Derrick Lewis koji je nokautom u posljednjim sekundama režirao veliki preokret te Curtis Blaydes koji je ga je sredinom 2020. svladao ponajviše zahvaljujući svom vrhunskom hrvanju.

Kombinirano su Overeem i Volkov odraditi 106 mečeva te upisali čak 66 prekida, a borba u Las Vegasu bit će zapravo drugi pokušaj da ih vidimo skupa u kavezu. Naime, trebali su se obračunati još u travnju 2019., no tada je Rus bio prisiljen otkazati nastup.

Bitan meč u bantamu, debi bivšeg Rizinovog prvaka

Istoga dana gledat ćemo i TOP pet okršaj u bantam kategoriji, odnosno dvoboj drugoplasiranog Coryja Sandhagena (13-2) i četvrtoplasiranog Frankieja Edgara (24-8-1).

28-godišnji Amerikanac Sandhagen ovom se prigodom u Octagon vraća nakon impresivne pobjede nad Marlonom Moraesom kojeg je nokautirao u listopadu prošle godine.

S druge strane, bivši prvak u lakoj kategoriji Edgar ovoga će vikenda upisati svoj drugi nastup u bantamu, odnosno prvi poslije uzbudljivog debija i 'borbe večeri' u kojoj je svladao Pedra Munhoza.

Od ostalih dvoboja istaknimo debi bivšeg Rizinovog prvaka Manela Kapea koji će se na najvećoj pozornici predstaviti borbom protiv Alexandera Pantoje. Na priredbi naziva UFC Vegas 18 gledat ćemo i sjajan okršaj sve boljih i opasnijih boraca lake kategorije - Carlosa Diega Ferreire i Beneila Dariusha.

I uvodni program donosi nam nekoliko zanimljivih okršaja, a u onom najzvučnijem gledat ćemo veterane Michaela Johnsona i Claya Guidu.

Kada počinje UFC Vegas 18?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će već u 23.00, dok glavni dio programa starta tri sata kasnije.

UFC Vegas 18 popis borbi:

Alistair Overeem vs. Alexander Volkov

Cory Sandhagen vs. Frankie Edgar

Alexandre Pantoja vs. Manel Kape

Cody Stamann vs. Askar Askar

Carlos Diego Ferreira vs. Beneil Dariush

Uvodne borbe:

Michael Johnson vs. Clay Guida

Mike Rodríguez vs. Danilo Marques

Timur Valiev vs. Martin Day

Devonte Smith vs. Justin Jaynes

Karol Rosa vs. Joselyne Edwards

Molly McCann vs. Lara Procópio

Seung Woo Choi vs. Youssef Zalal

Ode Osbourne vs. Denys Bondar

Linker
20. travanj 2024 06:53