UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Djevojke u borbi za iduću izazivačicu u perolakoj

Aspen Ladd vs. Norma Dumont
 UFC
UFC nastavlja dalje s naoko manje atraktivnim priredbama iz Fight Night serije

Mnogi su s razočaranjem gledali na program prošlotjednog UFC Fight Nighta koji su predvodile Marina Rodriguez i MacKenzie Dern. Neki od onih koji su zbog istoga program odlučili preskočiti vjerojatno nisu niti svjesni da su propustili vrlo zanimljivu borilačku večer. Nešto slično moglo bi se ponoviti i u noći sa subote 16. listopada na dan kasnije, ako ćemo ići smjernicu da je najveća svjetska promocija pripremila još jedan na papiru ne toliko atraktivan popis borbi.

Program koji su prvobitno trebale predvoditi Miesha Tate i Ketlen Vieira, a kasnije Holly Holm i Norma Dumont, na kraju kao glavnu borbu ima okršaj Dumont protiv Aspen Ladd. I to samo dva tjedna nakon što je Ladd napravila novu dramu na vaganju, nakon čega joj je borba otkazana. Srećom po nju, ostala je u treningu te brzo prihvatila novu priliku, ovog puta u višoj kategoriji.

Ladd bi do prilike okušati se protiv Amande Nunes mogla doći u perolakoj kategoriji, budući da se njena borba protiv Norme Dumont svakako može smatrati borbom za izazivačicu borkinjama itekako siromašne divizije. Dumont je svoju najvažniju pobjedu do sada ostvarila u posljednjem nastupu, u svibnju ove godine, kad je podijeljenom sudačkom odlukom savladala Feliciju Spencer. Kako njena divizija nema službeni ranking, zbog nedostatka borkinja koje bi se na njemu našle, trenutno nemamo službenu informaciju kako je ona trenutno najbolje rangirana u istoj, no možemo to zaključiti. Za Ladd će ovo biti prva borba nakon prosinca 2019. godine, kad je savladala Yanu Kunitskayu. Zanimljivo je navesti kako je jedini poraz u karijeri doživjela od prve UFC-ove prvakinje perolake kategorije, Germaine de Randamie.

Na glavnom programu, pred glavnu borbu, pratit ćemo nastupe dvije prave ikone slobodne borbe, ali i same UFC organizacije. Budući član Kuće slavnih i bivši prvak teške kategorije, Andrei Arlovski, u Octagon će po 36. put u karijeri, čime će sam zauzeti poziciju trećeg borca u povijesti prema broju UFC nastupa. Velikom "Pit Bullu" suprotstavit će se 26-godišnji Brazilac Carlos Felipe, borac s tri pobjede u nizu. Arlovski će tražiti dokaz kako je još uvijek sposoban boriti se protiv boraca UFC kalibra, dok će Felipe tražiti najveću pobjedu dosadašnje karijere.

Dok će Arlovski postati treći borac po broju UFC nastupa, Jim Miller postat će prvi. Ikona lake kategorije u Octagon ulazi po 38 put, što je i zbroj UFC nastupa njega i njegovog protivnika. Naime, čeka ga debitant u promociji, Erick Gonzalez.

Pratit ćemo i novi nastup Manon Fiorot, Francuskinje koja je u prva dva nastupa pokazala zašto joj je nadimak "Zvijer". Ovu nokauterku sad čeka djevojka suprotnih borilačkih karakteristika, grapplerica Mayra Buena Silva. Glavni program otvorit će duel karizmatičnog Juliana Marqueza i Jordana Wrighta, momka o čijem vam stilu borbe dovoljno govori nadimak Beverly Hills Ninja.

Na uvodnom programu nalazi se šest borbi, a sve započinje u 22 sata. Glavni program na rasporedu je u 1 sat iza ponoći. Popis svih borbi nalazi se na dnu teksta.

UFC Fight Night 195 - Popis borbi

(-66kg) Aspen Ladd vs. Norma Dumont
(+93kg) Andrei Arlovski vs. Carlos Felipe
(-70kg) Jim Miller vs. Erick Gonzalez
(-57kg) Manon Fiorot vs. Mayra Bueno Silva
(-84kg) Julian Marquez vs. Jordan Wright

​(-84kg) Andrew Sanchez vs. Bruno Silva
​(-77kg) Danny Roberts vs. Ramazan Emeev
​(-57kg) Sijara Eubanks vs. Luana Carolina
​(-66kg) Nate Landwehr vs. Ľudovít Klein
​(-61.5kg) Danaa Batgerel vs. Brandon Davis
​(-52.5kg) Istela Nunes vs. Ariane Carnelossi

Linker
24. travanj 2024 05:11