UFC

Nakon fenomenalnog povratka pobjedama, Ponzinibbija u Octagonu čeka spektakularni udarač

Santiago Ponzinibbio i Dan Hardy
 screenshot (YouTube, UFC)
Santiago Ponzinibbio i Geoff Neal odradit će borbu velter kategorije na UFC 269 priredbi

Mnogi su Santiaga Ponzinibbija (28-4, 10-3 UFC) otpisali nakon poraza koji je doživio u siječnju ove godine, kad ga je nokautirao Li Jingliang. Argentincu je to bila prva borba nakon više od dvije godine drugačije borbe, one s raznim problemima, a prekinut mu je i niz od sedam pobjeda. Kao dokaz da su ga ipak prerano otpisali došao je idući Santiagov nastup.

U lipnju je bio uparen protiv Miguela Baeze, borca koji se isprofilirao kao jedan od najvećih potencijala kategorije. Bilo je to uistinu biti ili ne biti za Santiaga, a nakon uvjerljivo izgubljene prve runde sve je vodilo prema novom porazu. No, onda se nešto dogodilo da je on podsjetio na svoje najbolje partije te se podigao u iduće dvije runde i na kraju slavio pobjedu sudačkom odlukom u jednoj od najboljih ovogodišnjih UFC borbi. "Ponzi" se tako vratio i na UFC-ov ranking velter kategorije, gdje je zauzeo 12. mjesto. To je i dalje pet pozicija niže od mjesta na kojem je bio prije nego je zbog neaktivnost s ljestvice uklonjen, no njemu je najbitnije da se ponovno može uspinjati po istoj.

Nova prilika za uspon doći će mu 11. prosinca, što je datum održavanja UFC 269 priredbe. Na njoj ga čeka borba protiv dvije pozicije bolje plasiranog Geoffa Neala, donedavno hit borca kategorije, ali trenutno pomalo posrnulog, s dva poraza u nizu.

Neal (13-4, 6-2 UFC) je u promociju pristigao 2017. godine, nakon uspješnog nastupa u prvoj sezoni Contender Series showa. U UFC-u je svakom borbom izgledao sve bolje, naredavši šest uzastopnih pobjeda uz nekoliko sjajnih nokauta. Ipak, krajem prošle godine pokazao se nedovoljno dobrim stand up borcem za savladati Stephena "Wonderboya" Thompsona, a onda je došao i poraz u svibnju ove godine, koji mu je nanio Neil Magny. Od hit borca kojem se pretpostavljao napad na sami vrh, Geoff se našao u poziciji gdje mora braniti status koji je sjajnom početnom UFC serijom izborio. A posao napraviti to protiv Argentinca gladnog uspjeha mu neće biti nimalo lak.

Ova borba pridružuje se sjajnom programu kojeg će predvoditi borba za UFC titulu lake kategorije između Dustina Poiriera i Charlesa Oliveire. Amanda Nunes branit će titulu u bantamu protiv Julianne Pene, a jučer je sve razveselilo i ugovoranje borbe Jorgea Masvidala protiv Leona Edwardsa.

Linker
26. travanj 2024 00:38