UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Dvoboj teškaša koji se do kraja godine vide na tronu

Gane vs. Volkov
 Ufc
Borba Alexandra Volkova i Ciryla Ganea predvodit će UFC Fight Night 190 priredbu

Nova UFC-ova priredba iz Fight Night serije predvođena je teškašima, no ovog puta onima s ozbiljnim ambicijama. Dva Top 5 teškaša UFC-ove ljestvice, Ciryl Gane i Alexander Volkov, borit će se za poziciju s koje će moći tražiti napad na titulu. Na programu koji predvode nalazi se još nekoliko poznatih imena, dakle čeka nas itekako značajan, uzbudljiv i zanimljiv program. I to s početkom od 19 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Tehnički sjajan ispit za Ganea, Volkov traži potvrdu "šampionske" forme


Ciryl Gane (8-0, 5-0 UFC) u kratkom se vremenu uspio promovirati u jednog od glavnih kandidata za vrh teške kategorije. Pet pobjeda u pet nastupa dokaz su kvalitete, a najveću do sada ostvario je u svojoj posljednjoj borbi, kad je krajem veljače savladao Jairzinha Rozenstruika. Ipak, koliko god pobjeda bila velika i značajna, dočekao je nakon iste puno kritika, uključujući i onu Dane Whitea. Svi smatraju kako je u toj borbi bio previše oprezan te da je ciljano kalkulirao. Sve je to rezultiralo time da je borba nazvana dosadnom, a Gane ima priliku drugačije se predstaviti u ovoj borbi.

S druge strane, Volkovu (33-8, 7-2 UFC) će ovo biti treća borba otkako je promijenio svoj stil treninga, ali i konstituciju. Podigao se na maksimalnih 120 kilograma, ali tako da nije puno izgubio na brzini i pokretljivosti, posebno u usporedbi s time koliko je dobio na snazi. Takav je upisao pobjede nad Waltom Harrisom i Alistairom Overeemom, a sad čeka onu najvažniju. Bivši prvak Bellatora i ruskog M-1 nalazi se u za teškaša najboljim godinama i sad je vrijeme za pravi rezultat.

Teškaši i u sunaslovnoj borbi, Hadžović na presudnom ispitu


Tanner Boser i Ovince St. Preux (25-15, 13-10 UFC) nastupit će u sunaslovnoj borbi, i to borbi ugovorenoj prije par dana. St. Preux se trebao boriti protiv Maxima Grishina, koji nije dobio vizu, a da ne bi ostao bez borbe, prihvatio je okušati se po drugi put u teškoj kategoriji. Prošlogodišnji pokušaj završio je porazom podijeljenom odlukom od Bena Rothwella, nakon čega se vratio poluteškoj kategoriji. St. Preux je neupitni majstor ovog sporta, uvijek sposoban napraviti nešto spomena vrijedno i gotovo nikad nije u dosadnoj borbi. Njemu će se suprotstaviti Tanner Boser (19-8-1, 3-3 UFC), samo tri tjedna nakon poraza koji je doživio od Ilira Latifija. Nezadovoljan sudačkom odluka koja je do istog dovela, želi što prije ispratiti gorak okus koji je isti ostavio.

Na glavnom programu, ako govorimo o poznatim imenima, još možemo pogledati nastupe Andrea Filija i Renata Moicana. Na uvodnom programu svakako je vrijedan spomena novi nastup Timura Valieva, kao i povratak Michela Prazeresa nakon dvije i pol godine. Tim Means i Nicolas Dalby pravi su kandidat za borbu večeri.

Program bi trebao biti otvoren borbom Damira Hadžovića i Yancyja Medeirosa, koja se već trebala održati prošlog mjeseca, ali je dočekala odgodu. Obojici bi poraz mogao biti presudan po pitanju njegovih ambicija za ostanak u UFC-u.

Gdje i kad se priredba održava?


Priredba se održava u subotu 26. srpnja, s početkom uvodnog programa od 19 sati, dok je glavni na rasporedu od 22 sata. Dakle, večernji prime time za gledatelje u Europi. Domaćin iste je već po pravilu UFC-ov APEX kompleks u Las Vegasu.

UFC Fight Night 190 - Popis borbi

(+93 kg) Ciryl Gane vs. Alexander Volkov
(+93 kg) Tanner Boser vs. Ovince St. Preux
(-93 kg) Kennedy Nzechukwu vs. Danilo Marques
(-66 kg) Andre Fili vs. Daniel Pineda
(-70 kg) Renato Moicano vs. Jai Herbert

(-61.5 kg) Raoni Barcelos vs. Timur Valiev
(-77 kg) Shavkat Rakhmonov vs. Michel Prazeres
(-77 kg) Tim Means vs. Nicolas Dalby
(-93 kg) Marcin Prachnio vs. Isaac Villanueva
(-61.5 kg) Julia Avila vs. Julija Stoliarenko
(-66 kg) Charles Rosa vs. Justin Jaynes
(-70 kg) Yancy Medeiros vs. Damir Hadžović

Linker
23. travanj 2024 19:09