UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Khabibov nasljednik u svom prvom ‘main eventu‘

Makhachev vs. Moises
 UFC
Velika prilika za Islama Makhacheva i povratak Mieshe Tate glavna su tema UFC on ESPN 26 priredbe

Nakon spektakularne UFC 264 priredbe, UFC će se u APEX kompleks vratiti jednim na papiru slabijim i manje atraktivnim programom. Ali, isto tako programom koji će svoje mjesto naći na glavnom ESPN kanalu. Program ovako od oka vjerojatno je nešto slabiji, no i tu se pronađe podosta toga intrigantnog, posebno u glavne tri borbe.

Kreće li Khabibov nasljednik u svoj pohod prema vrhu


Još dok Khabib Nurmagomedov nije bio niti blizu odluke o umirovljenju, njegov timski kolega Islam Makhachev najavljen je kao nasljednik. Ovaj 29-godišnji vrhunski borac svojim je nastupima potvrđivao klasu, ali je isto tako imao velik problem oko toga što je rijetko nastupao. Ipak, ako ćemo suditi po trenutnoj situaciji, to bi se moglo promijeniti. Nakon što je u ožujku savladao Drewa Dobera već mu slijedi novi nastup, što je ujedno najkraće vrijeme između dvije njegove borbe još od 2014. godine kad je promociji pristupio.

Nažalost, nije uspio dobiti protivnika kakvom se nadao. Nakon propale borbe protiv Rafaela Dos Anjosa, čekao je protivnika sličnog ranga i reputacije, no takvog UFC nije uspio angažirati. Na kraju je priliku dobio Thiago Moises, u tom trenutku nerangirani borac, koji se na rankingu ipak našao nakon umirovljenja Paula Feldera. Trenutno se nalazi na 14. mjestu, a aktualni niz iznosi mu tri pobjede. Brazilac je dobar borac kojem je mjesto neupitno upravo tu gdje se nalazi. Ima li kvalitetu za ugroziti nekoga kome se predviđa šampionski status? Po nekom većinskom mišljenju baš i ne, no on ima priliku svima dokazati suprotno.

Što se tiče Makhacheva, on se nalazi unutar niza od sedam pobjeda, no rangiranih protivnika ili protivnika veće reputacije od svoje još uvijek nije imao. To, kao što je navedeno, neće biti slučaj niti u ovoj borbi, no dođe li do pobjede više neće smjeti biti izbjegavanja i UFC će mu sigurno namijeniti nekoga iz Top 5 poretka. Nakon njegovih posljednjih nastupa mnogi smatraju kako je on zapravo naprednija verzija Khabiba, uz obrazloženje kako Khabibova vještina borbe na nogama nikad nije bila na Islamovoj trenutnoj razini.

Povratak bivše prvakinje nakon pet godina pauze


Od studenog 2016. godine, kad je UFC napustila nakon poraza od Raquel Pennington, Miesha Tate nije bila blizu UFC-a. Iako je borilački ugovor s promocijom i dalje imala, preuzeli su je drugi interesi. Dva puta postala je majka, bila je potpredsjednica ONE Championship promocije i činilo se da je borilačka karijera za nju zatvorena knjiga. Zbog toga su mnogi ostali iznenađeni kad je ova 34-godišnjakinja donijela odluku o povratku.

Tate će se vratiti borbom u kojoj će se jedna druga borkinja umiroviti. Priča 44-godišnje Marion Reneau mnogima može poslužiti kao inspiracija, a svoju će karijeru zaključiti velikom borbom. Šest godina nakon što je pristupila UFC-u kao 38-godišnjakinja te je u jednom trenutku dogurala do statusa borkinje sa šansama za napad na titulu. Taj korak ipak nije uspjela napraviti, a onda je uslijedio i niz poraza. Trenutno je na četiri takva, ali dobila je priliku oprostiti se u velikoj borbi i tako još jednom razveseliti sve koji nisu mogli ostati ravnodušni na sve što ona predstavlja.

Bivša prvakinja za sada nije spominjala šampionske ambicije nego je rekla kako za početak treba provjeriti gdje se kvalitetom trenutno nalazi. Nije Tate naravno tu opciju odbacila nego je samo odabrala puno realniji put povratka.

Stephens protiv bivšeg KSW prvaka najzanimljivija je borba ostatka programa


Nakon što je bez prošle borbe ostao zbog vlastite gluposti, kad je na vaganju odgurnuo Drakkara Klosea i time ga ozlijedio, Jeremy Stephens obilježit će povratak u laku kategorije borbom protiv Mateusza Gamrota, bivšeg dvostrukog KSW prvaka. Poljak je u promociji debirao prošlogodišnjim tijesnim porazom od Gurama Kutateladzea, ali onda je u idućem nastupu potvrdio kvalitetu i sad ima priliku nad velikim imenom upisati najvrjedniji trijumf do sada.

To je svakako najzanimljiva borba ostatka programa, na kojem se može naći fanovima poznatih imena. Popis možete vidjeti na dnu teksta.

Gdje i kad se priredba održava?


UFC Apex kompleks ponovno je domaćin priredbe koja ovim putem sadrži 11 borbi. Održava se u noći sa subote 17. srpnja na nedjelju 18. srpnja. Uvodni program sa šest borbi trebao bi krenuti u 1 sat iza ponoći, a glavni tim putem u 4.

UFC on ESPN 26 - Popis borbi

(-70 kg) Islam Makhachev vs. Thiago Moisés
(-61.5 kg) Marion Reneau vs. Miesha Tate
(-70 kg) Jeremy Stephens vs. Mateusz Gamrot
(-84 kg) Rodolfo Vieira vs. Dustin Stolzfus
(-66 kg) Gabriel Benítez vs. Billy Quarantillo

(-77 kg) Daniel Rodriguez vs. Preston Parsons
(-52.5 kg) Amanda Lemos vs. Montserrat Ruiz
(-61.5 kg) Khalid Taha vs. Sergey Morozov
(-61.5 kg) Miles Johns vs. Anderson dos Santos
(-57 kg) Francisco Figueiredo vs. Malcolm Gordon
(+93 kg) Alan Baudot vs. Rodrigo Nascimento

Linker
23. travanj 2024 22:19