UFC

(VIDEO) Pogledajte trenutni niz od sedam pobjeda Islama Makhacheva

Islam Makhachev
 screenshot (YouTube, UFC)
Impresivno je izgledao Islam Makhachev u gotovo svim svojim dosadašnjim UFC borbama

S ovotjednom UFC on ESPN 26 priredbom trebala bi krenuti druga faza profesionalne karijere Islama Makhacheva. Vrhunski dagestanski borac već je do sada imao impresivne nastupe, no nekako je bio u sjeni svog timskog kolege Khabiba Nurmagomedova. Umirovljenjem sad već bivšeg prvaka, došlo je vrijeme da Islam zasja. Uostalom, to je ono što su mu Khabib i njegov pokojni otac Abdulmanap namijenili.

Tko zna, možda bi Islam već ranije iskočio prema vrhu da se češće borio, a ne da je imao uistinu preduge pauze između nastupa. U šest godina kako je član promocije odradio je tek devet borbi, a deseta će mu doći s najmanjim razmakom između dvije borbe. Nakon što je krajem zime savladao Drewa Dobera, u svom prvom "main eventu" dočekat će Thiaga Moisesa.

Osim što bi se tom borbom trebao predstaviti široj publici, Islam će tražiti osmu pobjedu u nizu. Pregled prethodnih sedam možete vidjeti u videu ispod teksta. Iako nam on baš i ne otkriva koliko je Islam napredovao svakom borbom, možemo vidjeti tko su sve borci koje je do sada savladao te kako je gradio svoj uspon.

Khabib je prije nekoliko mjeseci najavio kako će Islam do kraja ove godine napasti titulu prvaka, no sve što se dogodilo je to onemogućilo. To bi naravno mogli biti izvedivo iduće godine, ako Makhachev nastavi s nastupima kakve je pružao do sada te ako mu promocija uspije dogovoriti borbe protiv bolje rangiranih boraca od njega. To do sada još nije dočekao. Ipak, ako opravda očekivanja i savlada Moisesa, više ga nitko neće smjeti izbjegavati.

Ispod teksta pogledajte spomenuti video.

Linker
24. travanj 2024 12:07