UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Ogled iz vrha veltera za presjeći tjedan

 UFC
Prije velike UFC 257 priredbe, u srijedu 20. siječnja pratit ćemo još jednu UFC priredbu

Treći posjet UFC-a Fight Islandu trajat će samo tjedan dana, no u tom razdoblju promocija je pripremila čak tri priredbe. Tjedan će tako presjeći u srijedu, UFC on ESPN 20 priredbom predvođenom borbom Michaela Chiese i Neila Magnyja, vrlo važnom za poredak ljestvice izazivača velter kategorije.

Što je najvažnije za znati?

Jako dobar matchmaking odrađen je ugovaranjem borbe dva 33-godišnjaka, Neila Magnyja (24-7, 17-6 UFC) i Michaela Chiese (17-4, 10-4 UFC). Obojica su produkti Ultimate Fightera i to dvije uzastopne sezone. Chiesa je u 15. sezoni došao do titule pobjednika, dok je Magny sezonu kasnije zaustavljen u polufinalu. No, "Maverick" je to napravio u lakoj kategoriji, u kojoj je i nastupao većinu svoje dosadašnje karijere. Ipak, krajem 2018. godine prebacio se u velter, gdje je do sada upisao pobjede nad poznatim imenima, Carlosom Conditom, Diegom Sanchezom i Rafaelom Dos Anjosom. To ga je na ljestvici izazivača dovelo do osme pozicije, dok je njegov protivnik plasiran jednu poziciju niže. No, nitko u povijesti velter kategorije, izuzev Georgesa St-Pierrea, nema toliko pobjeda kao Magny. On je također unutar niza od tri pobjede, a sve ih je ostvario nakon Chiesinog posljednjeg nastupa.

Pobjednik ove borbe imat će se pravo nadati borbi protiv nekoga od Top 5 boraca, što samo potvrđuje koliko visok ulog stoji iza borbe.

Sunaslovnu borbu priredbe odradit će Warlley Alves (13-4, 7-4 UFC) i Mounir Lazzez (10-1, 1-0 UFC). Alves je pobjednik treće sezone brazilskog Ultimate Fightera i svojevremeno veliki potencijal koji u svom rezimeu ima i pobjedu nad Colbyjem Covingtonom. Već neko vrijeme se Brazilac traži pa tako iz posljednje borbe nosi poraz od Randyja Browna, koji će pokušati ostaviti iza sebe dobrim nastupom u ovoj borbi. No, ispit mu je itekako zahtjevan. Protiv sebe će imati 33-godišnjeg Tunižanina koji je u debiju bio briljantan. Čovjek koji s razlogom nosi nadimak "Sniper" je savladao Abdala Razaka Alhassana, dominantnom stand up izvedbom uz izuzetno atraktivan stil borbe. Zbog toga ne treba čuditi što mu je UFC dao mjesto u sunaslovnoj borbi na ESPN-u.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u srijedu 20. siječnja, u Etihad Arena dvorani na Fight Islandu. Ista je zapravo otvorena subotnjom UFC on ABC 1 priredbom. U dvorani će biti oko dvije tisuće navijača koji će imati priliku pratiti sedam borbi uvodnog programa, koji po našem lokalnom vremenu započinje u 15 sati te šest borbi glavnog programa, čiji je početak planiran za 18 sati.

Na koja imena posebno pripaziti?

Kad na programu imate 26 boraca i borkinja, zanimljivih imena i velikih potencijala uvijek će se naći. No, prije svega treba spomenuti one kojima je UFC dao mjesto na glavnom programu. I odmah vrijedi napomenuti kako je rijetko kome jasno kako su se tamo našli Ike Villanueva (17-11, 0-2 UFC) i Vinicius Moreira (9-4, 0-3 UFC). Dvojac koji je po svemu do sada pokazao da nema kvalitetu za UFC odradit će međusobnu borbu nakon koje će jedan svoje mjesto na rosteru još neko vrijeme zadržati. Prije njih snage će odmjeriti popularna Roxanne Modafferi (24-17, 4-5 UFC) i Viviane Araujo (9-2, 4-1 UFC), Brazilka šampionskih ambicija. Glavni program još sadrži borbu Matta Schella (14-5, 4-3 UFC) i Tysona Nama (20-11-1, 2-2 UFC), boraca koji gledaju prema vrhu muha kategorije, dok će sve otvoriti duel u perolakoj kategoriji između Leronea Murphyja (9-0-1, 1-0-1 UFC) i Douglasa Silve de Andradea (26-3, 4-3 UFC).

Na uvodnom programu ima zanimljivih imena, ali u prvom planu se tu misli na Toma Breesea (12-2, 5-2 UFC). Intrigantni britanski nokauter tražit će svoje mjesto u Top 15 srednje kategorije borbom protiv Omarija Akhmedova (20-5-1, 8-4-1 UFC). Akhmedov se nalazi na 13. mjestu ljestvice kategorije, a prije nego je u prošloj borbi poražen od Chrisa Weidmana je imao niz od šest borbi bez poraza. Svakako vrijedan spomena je odlični bantamaš Ricky Simon, kao i talentirani Kinez Su Mudaerji. Nema sumnje kako bi vam se, ukoliko budete pratili cijeli program, mogao posebno svidjeti još koji borac ili borkinja. Na programu talenta ne nedostaje.

UFC on ESPN 20 - Popis borbi

(-77 kg) Michael Chiesa vs. Neil Magny
(-77 kg) Warlley Alves vs. Mounir Lazzez
(-93 kg) Isaac Villanueva vs. Vinicius Moreira
(-57 kg) Roxanne Modafferi vs. Viviane Araújo
(-57 kg) Matt Schnell vs. Tyson Nam
(-66 kg) Lerone Murphy vs. Douglas Silva de Andrade

(-84 kg) Omari Akhmedov vs. Tom Breese
(-61.5 kg) Ricky Simon vs. Gaetano Pirrello
(-57 kg) Su Mudaerji vs. Zarrukh Adashev
(-84 kg) Dalcha Lungiambula vs. Markus Perez
(-57 kg) Francisco Figueiredo vs. Jerome Rivera
(-70 kg) Mike Davis vs. Mason Jones
(-57 kg) Victoria Leonardo vs. Manon Fiorot

Linker
24. travanj 2024 05:08